Pizza z jurčki, taleggiom in klobaso
Sestavine
- 250 g testa za pizzo
- 4 mlade čebule
- 200 g svežih jurčkov (ali kraljevih ostrigarjev)
- 150 g taleggio sira
- suha pikantna salama
- oljčno olje
- sol poper
Uvod
Domača pizza je (lahko) boljša od pizze iz picerije! Pa čeprav jo doma spečemo v navadni pečici. Stvar namreč ni v testu, temveč v oblogah. Ampak, saj to že veste. Ampak, vseeno je razlog tudi v pečici … V domači je, namreč, prostora le za eno pizzo, kar pomeni, da je potrebno speči vsako posebej; več jih sedi za mizo, več hodov ima pizza pokušina!
Zakaj pokušina? Zato, ker lahko doma vsako pizzo obložimo drugače. Ker pečenje v domači pečici traja dalje – zato je tudi domače testo drugačno! -, je vmes tudi dovolj časa za pripravo oblog za naslednji hod. Zato res ni razlogov, da bi bila vsaka pizza enaka in zaradi tega dolgočasna. Ampak, ko so jurčki, so lahko na vsaki pizzi. Le vse drugo pa zato mora biti drugačno.
- Kategorija: Jesen
- Količina: 2 osebi
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 30 minut
Pečico vklopimo na 250 stopinj in jo skupaj s kamnom za pečenje segrevamo 30 minut. Mlado čebulo narežemo na kolobarje. Gobe očistimo in narežemo na 2 mm debele rezine. Sir narežemo na kocke. Salamo narežemo na tanke rezine.
Polovico testa razvlečemo v tanki krog in ga položimo na papir za peko na loparju za pizzo. Na testo naložimo polovico narezanih gob in rahlo začinimo s soljo in poprom. Potresemo s polovico čebule, sira in salame.
Pizzo rahlo pokapljamo z oljčnim oljem in jo skupaj s papirjem prestavimo na vroči kamen ter pečemo 10 minut oz. do zlato rjave barve.
Postopek pečenja ponovimo s preostalim testom in sestavinami.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte še