Sestavine

  • domače testo za pizzo z drožmi
  • 300 g majhnih marelic
  • 2 vejici rožmarina
  • 100 g feta sira
  • 30 g olupljenih mandljev
  • 16 tankih rezin pancete
  • sol, poper
  • 3 žlice oljčnega olja

Uvod

Družba na tej pizzi ni le pisana, temveč tudi čudna … Seveda gredo tudi marelice na pizzo, toda v sladki inačici, ne pa s panceto. Seveda so mandlji in marelice radi skupaj, toda ne na pizzi. In seveda se feta na pizzi drobljivo zapeče, toda ne, če plava v mareličnem soku. Na tej pizzi je res vse čudno!

Toda le tako dolgo, kot se čudiš in ne poskusiš! Ko pa se ojunačiš, spoznaš, da je čudno lahko najboljše.

  • Kategorija: Poletje
  • Količina: 2 osebi
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 45 minut
 
Postopek
1

Marelice razpolovimo, odstranimo koščico in polovice narežemo na dva ali tri krhlje. Rožmarin osmukamo in liste drobno sesekljamo. Feto nadrobimo na večje kose in jo zmešamo s 3 žlicami olja in sesekljanim rožmarinom. Mandlje grobo sesekljamo.

2

Pečico skupaj s kamnom za pečenje pizze segrejemo na 250 stopinj. Polovico testa tanko raztegnemo in ga položimo na papir za peko. Po testu porazdelimo polovico marelic, potresemo s polovico marinirane fete in mandljev ter po vrhu razaporedimo 8 rezin pancete.

3

Robove pizze premažemo z olivnim oljem. Pizzo skupaj s papirjem za peko položimo na vroči kamen v pečici in pečemo 10 minut oz. da se robovi zapečejo. Pečeno pizzo pokapljamo s preostalim rožmarinovim oljem. Postopek pečenja ponovimo s preostalimi sestavinami.

Oceni