Pizza z marelicami, panceto in feto
Sestavine
- domače testo za pizzo z drožmi
- 300 g majhnih marelic
- 2 vejici rožmarina
- 100 g feta sira
- 30 g olupljenih mandljev
- 16 tankih rezin pancete
- sol, poper
- 3 žlice oljčnega olja
Uvod
Družba na tej pizzi ni le pisana, temveč tudi čudna … Seveda gredo tudi marelice na pizzo, toda v sladki inačici, ne pa s panceto. Seveda so mandlji in marelice radi skupaj, toda ne na pizzi. In seveda se feta na pizzi drobljivo zapeče, toda ne, če plava v mareličnem soku. Na tej pizzi je res vse čudno!
Toda le tako dolgo, kot se čudiš in ne poskusiš! Ko pa se ojunačiš, spoznaš, da je čudno lahko najboljše.
- Kategorija: Poletje
- Količina: 2 osebi
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 45 minut
Marelice razpolovimo, odstranimo koščico in polovice narežemo na dva ali tri krhlje. Rožmarin osmukamo in liste drobno sesekljamo. Feto nadrobimo na večje kose in jo zmešamo s 3 žlicami olja in sesekljanim rožmarinom. Mandlje grobo sesekljamo.
Pečico skupaj s kamnom za pečenje pizze segrejemo na 250 stopinj. Polovico testa tanko raztegnemo in ga položimo na papir za peko. Po testu porazdelimo polovico marelic, potresemo s polovico marinirane fete in mandljev ter po vrhu razaporedimo 8 rezin pancete.
Robove pizze premažemo z olivnim oljem. Pizzo skupaj s papirjem za peko položimo na vroči kamen v pečici in pečemo 10 minut oz. da se robovi zapečejo. Pečeno pizzo pokapljamo s preostalim rožmarinovim oljem. Postopek pečenja ponovimo s preostalimi sestavinami.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte še