Sestavine

  • testo za pizzo
  • 2 majhna belgijska radiča
  • 100 g gorgonzole
  • 50 g orehov
  • 1 hruška

Uvod

"Greva zvečer na pico?" Ideja je bila njegova, ker je vedel, da se bo službeni popoldan zavlekel. A žal se je zavlekel preveč in je pica odpadla... Torej si je bilo potrebno naslednji dan opasati predpasnik.

Z gostilnami ne bom tekmoval, si je mislil. Tam naj kar imajo svoje kečapove obloge! Kje pa piše, da bi morala imeti vsaka pica šunko, gobice in sir? Zimska pica je lahko povsem drugačna.

"Ta pa je boljša od tiste sinočnje," ga je pičila, toda že z nasmeškom....

  • Kategorija: Zima
  • Količina: 2 osebi
  • Hranilna vrednost: 995 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 35 minut
  • Priporočeno vino: Modri pinot 2012, Verus
 
Postopek
1

Pečico skupaj s pekačem za pizzo segrejemo na 250 stopinj. Testo raztegnemo in položimo na peki papir.

2

Belgijski radič po dolgem razrežemo na štiri dele in jim izrežemo trdi kocen. Gorgonzolo nareežemo na majhne kocke. Neolupljeno hruško razrežemo na četrtine, odstranimo pečke in jo narežemo na tanke krhlje.

3

Pizzo potresemo z gorgonzolo, nanjo naložimo radič in krhlje hruške ter potresemo z orehi. Skupaj s peki papirjem jo prestavimo na ogreti pekač ter pečemo na dnu pečice 5 minut, nato jo prestavimo v sredino pečice in pečemo še toliko časa, da rob lepo porjavi. Nekaj minut pred koncem pečenja rahlo prekrijemo samo nadev (robove testa izpustimo) z alu folijo, da se orehi in radič ne zažgejo.

Oceni
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars (No Ratings Yet)