Pizza z radičem, hruško in orehi
Sestavine
- testo za pizzo
- 2 majhna belgijska radiča
- 100 g gorgonzole
- 50 g orehov
- 1 hruška
Uvod
- Kategorija: Zima
- Količina: 2 osebi
- Hranilna vrednost: 995 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 35 minut
- Priporočeno vino: Modri pinot 2012, Verus
Pečico skupaj s pekačem za pizzo segrejemo na 250 stopinj. Testo raztegnemo in položimo na peki papir.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte še
Belgijski radič po dolgem razrežemo na štiri dele in jim izrežemo trdi kocen. Gorgonzolo nareežemo na majhne kocke. Neolupljeno hruško razrežemo na četrtine, odstranimo pečke in jo narežemo na tanke krhlje.
Pizzo potresemo z gorgonzolo, nanjo naložimo radič in krhlje hruške ter potresemo z orehi. Skupaj s peki papirjem jo prestavimo na ogreti pekač ter pečemo na dnu pečice 5 minut, nato jo prestavimo v sredino pečice in pečemo še toliko časa, da rob lepo porjavi. Nekaj minut pred koncem pečenja rahlo prekrijemo samo nadev (robove testa izpustimo) z alu folijo, da se orehi in radič ne zažgejo.