Pizza z rumenjakom: tartufi ali tuna
Sestavine
- testo za pizzo
- 2 veliki čebuli
- 2 žlici masla
- 6 žlic oljčnega olja
- sol, črni poper
- 4 žlice creme fraiche
- 2 rumenjaka
- 50 g naribanega parmezana
- 50 g črnih tartufov
- 1 večja konzerva tunine v lastnem soku
- 2 majhna stroka česna
- 12 majhnih svežih artičok (ali vloženih)
- 2 vejici timijana

Uvod
- Kategorija: Zima
- Količina: 2 oseb
- Hranilna vrednost: 775 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 40 minut (+ čas za vzhajanje testa)
Pripravimo testo za pizzo. Pečico skupaj s pekačem ali kamnom za pečenje pizze segrejemo na 240 stopinj.
Če uporabimo sveže artičoke, jih očistimo in prerežemo na polovico. Zavremo slano vodo in sok limone ter artičoke kuhamo 10 minut. Tunino stresemo na cedilo, razdelimo na manjše kose in jo zmešamo z 2 žlicama olja in drobno sesekljanim česnom.
Olupljeno čebulo prerežemo na polovico in nato narežemo na tanke kolobarje. V ponvi segrejemo maslo in 2 žlici olja ter čebulo počasi pražimo do svetlo rjave barve. Začinimo s soljo in poprom.
Creme fraiche, rumenjaka in parmezan gladko zmešamo ter krepko popramo. Testo razdelimo na štiri dele in vsakega raztegnemo v obliko pizze. Robove premažemo s preostalim oljem.
Dve pizzi premažemo s polovico smetanove kreme in potresemo s praženo čebulo. Pečemo do zlato rjave barve in pred serviranjem nanju nahobljamo črne tartufe.
Naslednji dve pizzi premažemo s preostalo smetanovo kremo, potresemo z artičokami, tunino, naribanim sirom in timijanovimi lističi. Pečeni pizzi po želji pokapljamo z malo olja.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte še