Pizza z zelenimi šparglji
Sestavine
- testo za pizzo
- 400 g tankih zelenih špargljev
- 4 majhne mlade čebule
- 1 strok česna
- 2 žlici olivnega olja
- 1 vejica rožmarina
- 3 vejice timijana
- sol
- kajenski poper
- 3 žlice nahobljanega parmezana
- 4 žlice paradižnikove omake za pizzo
- 2 žlici tartufove paste z jurčki (Žigante)
- 1 glava belgijskega radiča
- 100 g topljivega sira (mocarela, taleggio, gorgonzola)
- parmezan v kosu

Uvod
- Kategorija: On zanjo, Pomlad
- Količina: 2 osebi
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 30 minut (+ čas za vzhajanje)
Pečico je skupaj s kamnom za pečenje pizze segrel na 250 stopinj. Testo za pizzo je tanko raztegnil in ga položil na peki papir.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte še
Špargljem je odlomil spodnji oleseneli del in jih narezal na 5 cm dolge kose. Mlado čebulo je narezal na 5 mm debele rezine. Gorgonzolo je narezal na kocke, topljivi sir pa na rezine.
Olupljeni česen je narezal na tanke rezine. Belgijski radič je razrezal na štiri kose. V ponvi je segrel olivno olje in v njem opekel radič z vseh strani skupaj s česnom. Rahlo je solil in popral.
Prvo pizzo je premazal s paradižnikovo omako, nanjo naložil belgijski radič, polovico narezanih špargljev in potresel z gorgonzolo. Pizzo je s pomočjo peki papirja preložil na vroči kamen v pečici in jo pekel 10 minut oz. toliko časa, da so robovi lepo porjaveli.
Drugo pizzo je premazal s tartufato, potresel s preostalimi šparglji in mlado čebulo, na vrh položil narezani topljivi sir in jo pekel 10 minut. Pred serviranjem jo je potresel z grobo naribanim parmezanom.