Pizzeta, pršut, rdeča pesa in hruška
Sestavine
- testo za pizzo z drožmi
- 150 g rdeče pese
- 1 zrela hruška
- 2 žlici limonovega soka
- sveže mleti poper
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 žlica rdečega vinskega kisa
- 4 žlic creme fraiche
- sol
- sveži drobnjak
- 200 g pršuta mangalice (Cigoj)

Uvod
- Kategorija: Zima
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 690 kcal/osebo
- Zahtevnost: Srednje
- Čas priprave: 1 ura (+ čas za vzhajanje testa)
- Za nadaljevanje postopka si oglejte še
Rdečo peso olupimo in jo z mandolino nalistamo na zelo tanke rezine. Zmešamo marinado iz dveh žlic olja, kisa, soli in popra, prelijemo po narezani rdeči pesi in dobro premešamo. Pustimo stati do serviranja.
Creme fraiche solimo in popramo ter gladko zmešamo. Hruško razrežemo na štiri dele, izrežemo peške in jo z mandolino naoblamo na tanke rezine. Narezano hruško pokapljamo z limono in preostalim oljem ter solimo in popramo.
Pečico segrejemo na 240 stopinj. Iz testa oblikujemo štiri majhne pizze, rob premažemo z olivnim oljem, sredino pa s creme fraiche. Pečemo jih na vročem kamnu 10 minut oz. da rob lepo porjavi.
Na krožnike naložimo rezine pršuta, marinirano rdečo peso in hruško ter rezino pizzete. Rdečo peso potresemo s sesekljanim drobnjakom.