Pražen fižol s soffrittom
Sestavine
- 700 g rumenega stročjega fižola
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
- 1 žlička paradižnikove mezge
- 200 g soffritto zelenjave
- 3 sardelni fileji v olju
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- sveže mleti poper
Postopek
1
V široki ponvi segrejemo oljčno olje, dodamo očiščeni fižol, solimo in pražimo na srednji temperaturi 5 minut.
2
Fižol potisnemo na rob ponve, da dobimo prazen prostor v sredini. V njem opražimo paradižnikovo mezgo, dodamo sesekljane sardelne fileje in soffritto zelenjavo, popražimo in nato zmešamo s fižolom.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte še
3
Dolijemo 200 ml vode in fižol dušimo 25 do 30 minut oz. da se zmehča. V kuhani fižol zamešamo sesekljani peteršilj in takoj serviramo.
Oceni