Quiche s čebulo in tartufi
Sestavine
- 200 g rdeče čebule
- 2 žlici oljčnega olja
- sol, poper
- 2 žlički balzamičnega kisa
- 50 ml mleka
- 200 ml sladke smetane
- 2 jajci
- muškatni orešček
- 1 žlica gorčice
- 150 g ementaler sira
- 1/4 žličke tartufovega olja
- 40 g črnih tartufov
Uvod
- Kategorija: Jesen, Zima
- Količina: 6 oseb
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura (+ čas za pripravo testa)
Najprej se lotimo priprave testa, saj zahteva vsaj dve uri časa. Eno uro za pripravo in počivanje testa ter eno uro za postopek peke testa.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte še
Čebulo olupimo, prerežemo na polovico in narežemo na 5 mm debele kolobarje. V široki kozici segrejemo olje, dodamo čebulo in jo med mešanjem pražimo na srednji temperaturi 5 minut. Nato zmanjšamo temperaturo in med mešanjem dušimo 25 minut, da čebula rahlo karamelizira. Vanjo zamešamo balzamični kis in dušimo še 2 minuti. Solimo in popramo.
V skledi z metlico gladko razmešamo jajci, mleko, smetano, gorčico in tartufovo olje. Začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom. 20 g črnih tartufov drobno narežemo in zamešamo v jajčno kremo. Pustimo stati 15 minut.
Pečico segrejemo na 175 stopinj. Na pečeno testo potresemo polovico naribanega sira, nanj karamelizirano čebulo in preostali sir. Prelijemo z jajčno kremo in postavimo v pečico za 30 minut. Pečeni quiche pustimo stati 10 minut, šele nato ga razrežemo na kose. Pred serviranjem ga potresemo z nahobljanimi tartufi.