Quiche s koromačem in taleggio sirom
Sestavine
- testo za quiche (osnovni recept)
- 600 g koromača
- 20 g masla
- 2 žlici oljčnega olja
- 50 ml belega vina
- sol poper
- 150 ml sladke smetane
- 75 g kisle smetane ali creme fraiche
- 2 jajci
- 50 g naribanega parmezana
- 100 g taleggio sira (brie, bel paese)

Uvod
- Kategorija: Zima
- Količina: 2 osebi
- Hranilna vrednost: 985 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura 45 minut
- Priporočeno vino: penina Brut zero 2014, Ščurek
Testo pripravimo in spečemo po osnovnem receptu. Pečico segrejemo na 180 stopinj.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte še
Koromač očistimo (pri tem shranimo zelenje), prerežemo na polovico, izrežemo trdi kocen in narežemo na 5 mm široke trakove. V veliki ponvi segrejemo maslo in olje ter pražimo narezani koromač na srednji temperaturi 2 minuti.
Dolijemo vino, malce pokuhamo, solimo in popramo ter pokrito dušimo 5 minut. Koromač stresemo na cedilo in pri tem shranimo tekočino.
V skodeli z metlico gladko zmešamo obe smetani, jajci in koromačevo tekočino. V jajčno kremo zamešamo še parmezan ter začinimo s soljo in sveže mletim poprom.
Po testu potresemo koromač, prelijemo z jajčno smetano in pečemo na spodnji rešetki 30 do 35 minut. Sir narežemo na poljubno velike kose in z njim obložimo quiche nekaj minut pred koncem pečenja, da se raztopi. Pečeni quiche pustimo počivati 5 minut in ga pred serviranjem potresemo s koromačevim zelenjem.