Quiche z brstičnim ohrovtom
Sestavine
- 200 g moke
- 130 g masla
- 3 g soli
- 250 g majhnega brstičnega ohrovta
- 3 mlade čebule
- 2 žlici masla
- sol, sveže mleti poper
- muškatni orešček
- 40 g sušenih paradižnikov (v olju)
- 2 jajci
- 100 ml sladke smetane
- 50 ml mleka
- 75 g creme fraiche
- 60 g aromatičnega zorjenega sira (grojer, tolminski)
- 2 žlici naribanega parmezana

Uvod
- Kategorija: Zima
- Količina: 8 kosov
- Hranilna vrednost: 587 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura 30 minut (+ čas za hlajenje)
- Priporočeno vino: Chardonnay Kramarovci 2015, Marof
Testo pripravimo po postopku – testo za quiche Thomas Keller.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte še
Brstični ohrovt očistimo in ga po dolgem prerežemo na polovico (večje glavice narežemo na četrtine). Mlado čebulo narežemo na 1 cm široke kolobarje. Suhi paradižnik narežemo na trakove. Sir grobo naribamo.
V ponvi segrejemo maslo in narezani brstični ohrovt pražimo na srednji vročini 3 minute, nato dodamo še mlado čebulo in pražimo še 2 minuti. Začinimo s soljo, sveže mletim poprom in naribanim muškatnim oreščkom. Pečico segrejemo na 200 stopinj.
Z metlico zmešamo jajci, obe vrsti smetane in mleko. V jajčno kremo zamešamo naribani sir in parmezan ter začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom.
Po pečenem testu potresemo praženi brstični ohrovt in suhe paradižnike ter prelijemo z jajčno kremo. Quiche pečemo na spodnji rešetki 25 minut, nato ga prestavimo v sredino pečice in pečemo še 5 do 7 minut. Pečeni quiche vzamemo iz pečice in pustimo stati 5 minut. Šele nato ga razrežemo in zraven ponudimo radič v solati.