Sardelno maslo s sečuanskim poprom
Sestavine
- 100 g masla
- 4 sardelni fileji (v olju)
- 1 žlička rdečega poper
- 1 žlička sečuanskega popra
- solni cvet

Uvod
Ste lačni? Zmešajte, namažite, natočite, uživajte! Včasih so rešitve tako hitre in preproste.
Na svežo štruco iz kislega testa se je dobro spomniti vsaj včeraj, ko je že zjutraj potrebno nahraniti droži, da jih popoldan zamesimo v voljno testo, ki ga do večera, kjer bo prespalo vse do kosila, vsaj trikrat s štirih koncev raztegnemo in zložimo. In ko bo popoldan nato sveže spečena štruca dišala vse do večera, se ji ne bo mogoče upreti. Zato bo takrat potrebno nekaj na hitro – namazati. Na to sardelno maslo se je zato dovolj spomniti šele tik pred zdajci.
- Kategorija: Zima
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 165 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 15 minut
Mehko maslo stepamo z ročnim mešalnikom 3 minute do svetle kreme. V možnarju zdrobimo obe vrsti popra. Sardelne fileje drobno sesekljamo.
V penasto maslo zamešamo zdrobljeni poper in sardelne fileje, začinimo s solnim cvetom, posodo pokrijemo s prozorno folijo in pustimo stati vsaj 20 minut, da se okusi povežejo.