Sestavine

  • 2 lista želatine
  • 2 jajci
  • 40 g sladkorja
  • 1 zvrhana žica jedilnega škroba
  • 250 ml mleka
  • 1/2 žličke vanilijeve paste
  • 250 g pasirane skute (20 %)
  • 2 žlički naribane limonine lupine
  • 100 g domače jagodne marmelade
  • 1 žlica sesekljanih pistacij
  • 150 g svežih jagod
  • 1 žlica sladkorja

Uvod

Ko je sezona jagod, jim je potrebno najti spremljavo, saj nismo v Wimbledonu, da bi jih jedli zgolj s smetano. Jagode lahko pravzaprav dodamo vsem sladicam, saj z njimi postanejo – mamljive. A zakaj smo tokrat uporabili (tudi) jagodno marmelado? Zato, ker jo je škoda mazati le na maslo za zajtrk!

Čeprav so trgovski hladilniki polni pudingov s sadnimi nadevi, je ravno ta puding dokaz, da se splača doma potruditi brez trgovinskih bližnjic.

  • Kategorija: Pomlad
  • Količina: 4 osebe
  • Hranilna vrednost: 278 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 30 minut (+ čas za hlajenje)
 
Postopek
1

Želatino namočimo v mrzli vodi. Jajci ločimo ter beljaka in 10 g sladkorja stepemo v trdi sneg. V skodeli z metlico gladko zmešamo rumenjaka, jedilni škrob in 50 ml mleka.

2

Preostalo mleko, preostali sladkor in vanilijevo pasto zavremo. Lonec odstavimo s štedilnika in med mešanjem z metlico dodamo rumenjake. Lonec postavimo nazaj na štedilnik in med mešanjem segrevamo na majhni vročini, da se rumenjakova masa zgosti v gosto kremo .

3

Lonec odstavimo s štedilnika in v kremo zamešamo ožeto želatino in nato še skuto. Nato v kremo previdno zamešamo še beljakov sneg in 1 žličko limonove lupine.

4

Polovico skutine kreme porazdelimo v servirne kozarce in v vsakega žlico jagodne marmelade. Pokrijemo s preostalo kremo in postavimo v hladilnik za najmanj 2 uri.

5

Jagode narežemo na rezine, potresemo z žlico sladkorja in pustimo stati 1 uro. Pred serviranjem jih naložimo na skutino kremo in potresemo s pistacijami.

Oceni