Sneženi slivov kolač s kokosom
Sestavine
- 125 g mehkega masla
- 260 g sladkorja
- 3 veliki rumenjaki
- 125 g moke
- 1 in 1/2 žličke pecilnega praška
- 1/4 žličke soli
- 50 g kokosovih kosmičev
- 80 ml mleka
- 1 žlička vanilijeve arome
- 400 g sliv
- 50 g mandljevih lističev
- 140 g beljakov
- 1 žlička belega vinskega kisa
- 1 žlička jedilnega škroba

Uvod
Vam je vroče? Ohladite se s poletnim snegom. Vas zebe? Ogrejte se še s toplim kolačem, saj je takrat najboljši. Lahko je s češnjami, všeč so mu zrele nektarine, rad ima marelice, a ko je s slivami, se mu nihče ne more upreti. Saj se zaljubiš že, ko ga zagledaš. Tako visok, skuštran, zagorel, svetleč, barvit je, da se sline kar cedijo. Zagrizite, da se ljubezen na prvi pogled spremeni v strast!
- Kategorija: Poletje
- Količina: 8 kosov
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura 20 minut
Pečico segrejemo na 185 stopinj. Mandljeve lističe svetlo rjavo opražimo v ponvi brez maščobe. Dno modela za torto (premer 22 cm) namastimo z maslom in pokrijemo s peki papirjem.
Maslo in 80 g sladkorja kremasto stepemo z mešalnikom in enega za drugim vmešamo rumenjake. Moko, pecilni prašek in sol presejemo in jo skupaj s kokosovimi kosmiči, vanilijevo aromo ter mlekom zamešamo v masleno kremo.
Z maso napolnimo pripravljeni model in pečemo v sredini pečice 20 do 25 minut. Medtem, ko se biskvit peče, izkoščičimo slive in jih narežemo na četrtine.
Model s pečenim biskvitom vzamemo iz pečice in zvišamo temperaturo na 200 stopinj. Slive na tesno naložimo na pečeno testo s prerezano stranjo navzdol.
Za meringo stepamo beljake in ščepec soli na visokih obratih 1 minuto. Nato med stepanjem postopoma z žlico dodajamo preostali sladkor in stepamo toliko časa, da je sneg kompakten in sijoč.
V snega zamešamo kis in jedilni škrob ter ga porazdelimo po slivah in pri tem oblikujemo valove in konice. Model s pecivom postavimo v pečico na spodnjo rešetko, takoj zmanjšamo temperaturo na 180 stopinj in pečemo 30 do 35 minut. Pecivo pustimo v modelu 30 minut, da se rahlo ohladi in ga nato preložimo na servirni krožnik.