Spareribs s sladko kislo sojino glazuro
Sestavine
- 1 kg svinjskih rebrc
- 5 g soli
- 2 stroka česna
- 25 g ingverja
- 2 stroka rdečega čilija
- 3 žlice sezamovega olja
- 4 žlice rjavega sladkorja
- 75 ml sojine omake
- 1 limeta
- 50 g paradižnikove mezge
- 150 ml goveje juhe
Uvod
- Kategorija: Jesen, Poletje, Pomlad, Zima
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 690 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 30 minut (+ 8 ur za sous vide postopek)
- Priporočeno vino: Modra frankinja Alto 2016, Albiana
Rebrca umijemo, obrišemo do suhega s papirjem, odstranimo belo membrano na spodnji strani rebrc in jih razrežemo na približno 15 cm velike kose. Natremo jih s soljo, zložimo v tri vrečke za vakumiranje in zapremo z vakuumskim aparatom.
V velikem loncu s pomočjo sous vide aparata segrejemo vodo na 80 stopinj. Vrečke z rebrci položimo v ogreto vodo za 8 ur.
Olupljeni česen in ingver drobno sesekljamo. Čiliju odstranimo semenje in ga drobno sesekljamo. V majhni ponvi segrejemo sezamovo olje in v njem prepražimo narezani čili, ingver in česen. Potresemo s sladkorjem in karameliziramo.
Dolijemo limetin sok in sojino omako, vmešamo paradižnikovo mezgo, popražimo, dolijemo juho in zavremo. Omako kuhamo na majhni temperaturi 20 minut.
Pečico segrejemo na 220 stopinj. Kuhana rebrca poberemo iz vrečk, obrišemo do suhega, premažemo z omako na obeh straneh in jih naložimo na pekač. Pečemo jih v sredini pečice 15 do 20 minut. Odlična priloga: krompirjeva solata in zeljna solata z jabolki in korenjem.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte še