Šparglji, panko krompir in holandska omaka
Sestavine
- 800 g majhnega novega krompirja
- 1 žlica posušenega origana
- 1 žlička posušenega timijana
- 1 žlička koriandrovih semen
- 1 žlička kumine v zrnju
- 1 žlica pekoče dimljene paprike v prahu
- sol, črni poper
- rjavi sladkor
- 1 žlička sladke paprike v prahu
- 20 g panko drobtin
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 žlica masla
- 500 g zelenih ali vijoličnih špargljev
- holandska omaka

Uvod
- Kategorija: Pomlad
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 45 minut
- Priporočeno vino: Steyer Mark Extreme belo 2006, Steyer
Postopek
1
Krompir temeljito umijemo in neolupljenega kuhamo v slani vodi 18 do 20 minut. Nato ga odcedimo.
2
Origano, timijan, koriander, kumino, žličko soli in 1/2 žličke rjavega sladkorja zmeljemo v možnarju. Vmešamo še obe vrsti paprike v prahu in panko drobtine.
3
V veliki ponvi segrejemo oljčno olje in krompir zlato rjavo opečemo z vseh strani. Dodamo maslo, potresemo s panko začimbno mešanico in pražimo na srednji temperaturi 2 do 3 minute.
4
Šparglje olupimo na spodnji tretjini. V loncu zavremo soljeno vodo in šparglje kuhamo 5 minut. Nato jih odcedimo in naložimo na ogrete krožnike. Posebej serviramo hrustljavi krompir in holandsko omako.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte še
Oceni