Holandska omaka, preprosto
Sestavine
- 250 g masla
- 3 rumenjaki
- 1 žlička gorčice
- 1 žlica jogurta
- sol
- limonov sok

Uvod
Holandska omaka je ponavadi iz vrečke … A takšnih bližnjic v Šoli okusov ne poznamo. Kuhamo zato, da bo dobro, ne da bo hitro! Zato imamo recept za najboljšo holandsko omako tukaj. Toda zanjo potrebujete grelnik za sous vide in sifon, in včasih se tudi nam mudi, kajne. Zato je ta holandska omaka pripravljena hitro in preprosto.
- Kategorija: Pomlad
- Količina: 4 osbe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 15 minut
V kozici raztopimo maslo in kuhamo na majhni temperaturi, da rahlo zadiši po lešnikih.
V visoko posodo damo rumenjake, gorčico in jogurt. Vanjo postavimo palični mešalnik, ga vklopimo in med stalnim mešanjem počasi dolivamo vroče maslo ter mešamo toliko časa, da se omaka zgosti.
Holandsko omako začinimo s soljo in poprom ter takoj postrežemo. Je odlična spremljava kuhanim špargljem ali zelenjavi pečeni v pečici.