Svinjski vrat na žaru
Sestavine
- 1,3 kg svinjskega vratu v kosu
- 4 janeževe zvezde
- 2 g kumine
- 4 g koriandrovih semen
- 4 g grobe soli
- 4 g črnega popra v zrnu
- 2 žlički posušenega majarona
- 30 g tekočega medu
Uvod
- Kategorija: On zanjo, Poletje
- Količina: 6 oseb
- Hranilna vrednost: 410 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 15 minut (+ 2 uri za pečenje)
- Priporočeno vino: Modra frankinja 2009, Dolc
Postopek
1
Vse začimbe je skupaj s soljo grobo zdrobil v možnarju. Meso je z obeh strani natrl s polovico začimbne mešanice, ga položil na žar in pekel pokrito na indirektni vročini na 150 stopinjah (temperatura naj ne pade pod 130, a naj se tudi ne dvigne nad 170) 2,5 ure, vmes ga je nekajkrat obrnil.
2
Med je segrel in vanj zamešal preostalo začimbno mešanico. 15 minut pred koncem pečenja je meso na obeh straneh premazal z medom in ga spekel do konca. Nato ga je zavil v alu folijo in pustil počivati 10 minut. Priloge: BBQ omaka, zelje (cole slaw) z žara, tzatziki solata (kumare z grškim jogurtom), fižolova solata, ekmek (turški kruh z olivnim oljem in medom).
- Za nadaljevanje postopka si oglejte šeZa nadaljevanje postopka si oglejte še
Oceni