T-bone in koruzni ocvrtki
Sestavine
- 300 g koruze iz konzerve
- 2 šalotki
- 1 žlica masla
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 2 jajci
- sol
- čili v prahu
- 6 žlic koruzne moke
- 150 ml mleka
- 75 g naribanega cheddar sira
- ghee maslo

Uvod
Zakaj je T-bone vedno za dva? Zato, ker je zanjo pljučni (file) del, zanj pa hrbtni! Za oba pa koruzni ocvrtki, ker je v njih tudi sir, BBQ omaka, ker jo vsak pripravlja drugače in je zato prepričan, da je njegova najboljša, paradižnikova salsa, ker vanjo lahko stisnete limono z domačega drevesa in nasekljate koriander iz domačega lončka.
Pa da ne pozabim do prihodnjič: meso sem pred pečenjem premazal s pasto iz olivnega olja, soli, popra, dimljene paprike in stisnjenega česna, pekel pa sem ga na zelo vročem žaru na vsaki strani 4 minute. A najtežje je bilo čisto na koncu – počakati pet minut, da je odležalo.
- Kategorija: Poletje
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 35 minut
- Priporočeno vino: Merlot 2009, Movia
Koruzo stresemo na cedilo in osušimo. Šalotki olupimo, drobno sesekljamo in stekleno opražimo v majhni ponvi na maslu. Jajci ločimo in rumenjaka penasto stepemo.
Vanju zamešamo čebulo, peteršilj in koruzo. Krepko začinimo s soljo in čilijem v prahu. Vmešamo še koruzno moko, mleko in sir. Beljaka stepemo v trdi sneg in ga previdno zamešamo v koruzno testo.
V ponvi segrejemo ghee maslo in vanj polagamo z žlico testo v obliki majhnih ponvičnikov. Zlato rjavo jih opečemo na obeh straneh in odcedimo na kuhinjskem papirju. Korzuni ocvrtki so odlična priloga k mesnim jedem na žaru. Zraven ponudimo še paradižnikovo salso in BBQ omako.
-
Za nadaljevanje postopka si oglejte šeZa nadaljevanje postopka si oglejte še