Terina račjih jeter na hruškah
Sestavine
- 100 g terine račjih jeter (bloc de foie gras de canard)
- 2 večji zreli hruški
- 1 žlica medu
- 1/4 žličke mletega cimeta
- 4 žličke čebulne marmelade
- solni cvet
Uvod
- Kategorija: On zanjo, Zima
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 25 minut
Postopek
1
Hruški je olupil, razpolovil, izrezal pečke in narezal na majhne kocke. Stresel jih je v majhno kozico, dodal med, cimet in nekaj žlic vode, zavrel in kuhal na majhni temperaturi pokrito 10 do 15 minut oz. toliko časa, da so se hruške zmehčale.
2
Terino je narezal na debelejše rezine. v vsak kozarec je dal na dno 1 žličko čebulne marmelade, nanjo hruškovo marmelado in na vrh rezino račje terine. Potresel je s solnim cvetom in zraven serviral na maslu opečene palčke mlečnega kruha.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte še
Oceni