Sestavine

  • 6 glav belgijskega radiča (vitlof)
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 5 vejic rožmarina
  • sol, poper
  • 4 žlice belega balzamičnega kisa
  • 3 žlice javorjevega sirupa
  • 250 g reblochon sira ali gorgonzole
  • 150 g ameriških orehov (pekani)

Uvod

Zimski pogled skozi okno ni vreden niti pol ure svežega zraka, saj se iz vseh dimnikov že predolgo preveč črno kadi. Brez vitaminov pa ves čas teče iz nosu … Na srečo je pozimi vsaj vitlof, belgijski radič, ki potrpežljivo čaka v hladilniku, kako ga bomo obogatili v ponvi Tokrat smo mu pomagali s pekani in gorgonzolo, za spremljavo pa dodali še sladki krompir. Čeprav je zima, je kosilo zelenjavno!

  • Kategorija: Zima
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 20 minut
 
Postopek
1

Vitlofu odrežemo spodnji trdi kocen in glave po dolgem narežemo na četrtine. Rožmarin osmukamo. Pekane opražimo v ponvi brez maščobe in grobo narežemo.

2

V veliki ponvi segrejemo olje, vanjo naložimo narezani vitlof in dodamo rožmarinove iglice ter pečemo na vsaki strani nekaj minut, da rahlo porjavi. Začinimo s soljo in sveže mletim poprom.

3

Dolijemo balzamični kis in javorjev sirup ter zavremo. Potresemo z nadrobljenim sirom in praženimi pekani. Odlična priloga je pečen sladki krompir z začimbami.

Oceni