Zažgani jogurt z rabarbaro
Sestavine
- 250 g kremastega jogurta
- 100 ml mleka
- 75 ml sladke smetane
- 100 g muscovado sladkorja
- 25 g beljaka
- 105 g rumenjakov (ca. 6 jajc)
- muscovado sladkor za karameliziranje
- rabarbara v kompotu
- sveže jagode

Uvod
- Kategorija: Pomlad
- Količina: 6 oseb
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura (+ 3 ure za hlajenje)
Postopek
1
V sredino pečice postavimo globoki pekač, vanj nalijemo vodo 1 cm visoko in pečico segrejemo na 100 stopinj.
2
V blenderju zmiksamo v homogeno kremo jogurt, mleko, sladko smetano, muscovado sladkor, beljake in rumenjake. Maso precedimo.
3
Jogurtovo maso porazdelimo v servirne posodice, jih postavimo v pekač in pečemo 45 do 55 minut. Posodice vzamemo iz pečice, kremo ohladimo in jih postavimo v hladilnik za najmanj 3 ure.
4
Pred serviranjem kremo enakomerno potresemo s sladkorjem in jo s pomočjo gorilnika karameliziramo. Okrasimo z jagodami in rabarbaro iz kompota ter takoj serviramo.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte še
Oceni