Zimska zelenjava v pergamentu
Sestavine
- 5 gomoljev rdeče pese
- 400 g majhnega krompirja
- 12 podolgovatih šalotk
- 1 srednje velik gomolj koromača
- 6 do 8 žlic oljčnega olja
- 4 žličke akacijevega medu
- solni cvet
- sveže mleti poper
- 2 žlički koromačevih semen
- 4 listi peki papirja (38 x 40 cm)

Uvod
- Kategorija: Zima
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 380 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura 30 minut
- Priporočeno vino: Renski rizling 2012, Ducal
Šalotke olupimo in po dolgem prerežemo na polovico. Olupljeni krompir narežemo na manjše krhlje. Rdečo peso olupimo in po dolgem narežemo na 4 dele. Koromaču izrežemo trdi kocen in po dolgem narežemo na krhlje. Pri rezanju zelenjave pazimo, da so vsi kosi približno enaki (40 g).
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Vso pripravljeno zelenjavo stresemo v večjo posodo, prelijemo z oljem in dobro premešamo. Liste peki papirja razprostremo na delovni površini in nanje enakomerno porazdelimo vso zelenjavo.
Vsako porcijo pokapljamo z žličko medu, potresemo s solnim cvetom in 1/2 žličke koromačevih semen ter popramo. Nato papir zvijemo v obliko paketa in konce povežemo z nitjo, da dobimo obliko bonbona. Zvitke naložimo na pekač in jih pečemo na spodnji rešetki ogrete pečice 1 uro.
Zavitek s pečeno zelenjavo šele pri mizi odpremo in stresemo na krožnik. Zraven ponudimo domačo česnovo majonezo.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte še