Prijavnica za ocenjevanje

Kulinarična kritika samo za vaše oči. In vaše ukrepanje!

Slovenska kulinarika je v zadnjih letih naredila velik korak v kakovostno smer. Toda, nismo še najboljši in moramo še napredovati. Zato je potrebno prenesti tudi kritiko – ne iskati le tisto, kar je že dobro, temveč tudi tisto, kar še ni.

Če se odločite za ocenjevanje, vam pošljemo ponudbo za ocenjevanje. Ocenjevanje nato poteka tako, da vas nenapovedano obiščeva, naročiva, pojeva, popijeva, analizirava, oceniva in napiševa poročilo o ocenjevanju. Samo za vas! Ne le s pohvalami, temveč tudi s predlogi izboljšav.

Vse gostilne najprej ocenimo po kriterijih za dobre – da jih ločimo od slabih -, tako da ocenimo gostovo zadovoljstvo (zadovoljna sitost, ocene od 1 do 5). Nato pa najboljše med dobrimi (ocene Nasmeh, 1 do 3) ocenimo še po strokovnih standardih za vrhunske (srčki od 1 do 5).

S takšnim ocenjevanjem gostom omogočimo, da ne hodijo v slabe gostilne, prav tako pa tudi ne samo v vrhunske; in gostincem, da spoznajo svojo kakovost v primerjavi z drugimi.

Ocenjevanje gostiln/restavracij

Podjetje VIVI upravlja dvojezični spletni iskalnik Izbor okusov (www.vivi.si), kjer ocenjuje, izbira in vabi (v) najboljše slovenske gostilne in restavracije. Ob Izboru okusov, ki svetuje, kje dobro jesti, upravlja VIVI tudi naročniški spletni portal Šola okusov, ki uči, kako dobro jesti, in organizira največjo slovensko kulinarično akcijo Teden restavracij, ki dvakrat letno vabi na najbolj okusni teden v Sloveniji.

Osnova za iskalnik Vivi – Izbora okusov, ki izbira tudi sodelujoče restavracije za Teden restavracij, je ocenjevanje gostiln in restavracij po lastni metodologiji, za srčke, ki predstavljajo mero za kakovost slovenske gastronomije.

Nosilec ocenjevanja po metodologiji Izbora okusov je Uroš Mencinger, dolgoletni kulinarični kritik. Kot prvi v Sloveniji je začel z redno novinarsko kulinarično kritiko leta 1988 (v časopisu Večer). Kulinarične kritike in članke o kulinariki je objavljal tudi pod psevdonimom Rad Dobrojem. Od leta 2008 do leta 2018 je bil kulinarični kritik časopisa Nedelo, zdaj je kulinarični kritik spletnega portala Izbor okusov in selektor Tedna restavracij.

V iskalnik Izbora okusov so uvrščene le slovenske gostilne in restavracije, ki ustrezajo merilom kakovosti, po kriterijih zadovoljstva (oznaka nasmeh, 1 – 3) in po kriterijih vrhunskosti (ocene srčki 1 – 5). V Teden restavracij so vabljene restavracije in gostilne z oceno srčkov, 1 do 5.

Vse o Izboru okusov

Vse o ocenjevanju

Način ocenjevanja

Kulinarična ocenjevalca Izbora okusov nenapovedano obiščeta gostilno/restavracijo, ki želi preveriti svojo kakovost in s pomočjo ocene ter svetovanja to kakovost tudi izboljšati. Na ocenjevalnem obisku naročita iz ponudbe po svojem izboru in glede na vrsto gostinskega lokala. Na osnovi tega obiska kulinarični kritik izdela za naročnika ocenjevanja oceno z analizo ponudbe in storitve. Naročnik ocenjevanja s tem spozna svoje prednosti in slabosti ter dobi kakovostno primerjavo s konkurenco (po kriterijih ”zadovoljnosti” in ”vrhunskosti”).

Ocenjevanje s svetovanjem

Vsaka ocena vsebuje tudi svetovanje:

  • Ocenjevanje s svetovanjem – namenjeno je gostincem, ki želijo preveriti svojo kakovost, spoznati prednosti in slabosti ter se z oceno umestiti na kakovostni lestvici slovenske in mednarodne gastronomije;
  • Ocenjevanje z razširjenim svetovanjem – namenjeno je gostincem, ki želijo ob tem še dodatno svetovanje za izboljšanje svoje ponudbe.

Izpolnite spodnji vprašalnik in poslali vam bomo ponudbo za ocenjevanje.

Prijavnica za ocenjevanje

Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!