Vse o Izboru

Zakaj Izbor okusov?

  • – Ker je gostiln veliko, a dobrih je malo, vrhunskih pa še manj, zato jih ni enostavno najti.
  • – Ker je ocenjevanj in ocen veliko, a zaradi tega je izbira še težja.
  • – Ker VIVI uči, svetuje in vabi.
  • – Ker Šola okusov uči, kako dobro jesti.
  • – Ker Teden restavracij dvakrat letno vabi na najbolj okusni teden v Sloveniji.
  • Ker je VIVI Izbor okusov, ki je zrasel iz Šole okusov in izbira restavracije za Teden restavracij, iskalnik najboljših slovenskih gostiln in restavracij.
  • – Ker Izbor okusov vabi: ”Izberi. Rezerviraj. Uživaj!”

Zakaj ocenjevanje gostiln?

Lačni smo vsi. Gostiln, ki nas zato vabijo, pa je veliko. Toda malo je res dobrih gostiln in še manj je vrhunskih!
Kako jih izbirate?

 

Danes že vsi ocenjujejo gostilne. Vsak slika, kaj jé in pije, vsak o tem poroča celemu svetu in vsak je strokovnjak za kakovost gostinske storitve. Verjamete zato vsaki oceni in vsakemu ocenjevalcu?

Ker je ocenjevalcev preveč, se njihove ocene zelo razlikujejo. Zato je najboljše, kajne, verjeti le sebi. Toda to pomeni, da hodimo vedno v isto gostilno, če pa te ni v bližini, pa izberemo kar na slepo. Doživimo v ”naši” gostilni kdaj kaj novega? Doživimo v ”slepi” gostilni kdaj tudi kaj dobrega?

Zato je pomembno, da hodite le v dobre gostilne, ki jih dobro poznate ali pa ste zanje dobili dobro priporočilo! Toda, KAKO IZBRATI dobro gostilno? In komu VERJETI, ko nam jo priporoča?

Običajni gostje

Poročevalci na družabnih omrežjih in gostje-ocenjevalci na rezervacijskih portalih gredo v gostilno predvsem zaradi lakote. Pri njih ocenjuje, torej, želodec. Zato običajnim gostom ne gre (vsega) verjeti, ker je njihova ocena preveč odvisna od njihovega takratnega razpoloženja, ki ima z vašim trenutnim premalo skupnega!

Posebni gostje

Kulinarični strokovnjaki in poznavalci, kulinarični kritiki in novinarji, profesionalni ocenjevalci in redni obiskovalci vrhunskih restavracij po celem svetu gredo v gostilno zaradi radovednosti.

Njihove ocene so strokovne, narejene na osnovi njihovega znanja, posebnosti ocenjevanja in zmožnosti bogatega primerjanja (zgolj vrhunskih in najboljših gostiln).

Zato tudi strokovnjakom ne morete (slepo) verjeti, ker je njihova ocena preveč posebna, zato ima z vašimi željami in potrebami premalo skupnega!

Komu, torej, verjeti?

Problem verodostojnosti kulinaričnih mnenj in ocen ni le v njihovi masovnosti, temveč tudi v ocenjevalcih – lačni gostje premalo vedo, strokovnjaki pa so premalo lačni …

Zakaj VIVI?

VIVI uči, svetuje in vabi, zato VIVI sestavljajo Šola okusov, Izbor okusov in Teden restavracij.

 

VIVI – ŠOLA OKUSOV uči, kako dobro jesti. V njej zato postanete dobrojedec! Nič ti namreč ne pomaga, če veš, katera gostilna je najboljše ocenjena in kateri chef je najbolj znan, če sam ne veš, kaj je res dobro.

VIVI – TEDEN RESTAVRACIJ dvakrat letno vabi na najbolj okusni teden v Sloveniji. Zaradi Tedna restavracij tako dobrojedci o najboljših slovenskih gostilnah in restavracijah ne berejo le v časopisih in vodičih, temveč jih tudi redno obiskujejo, preverjajo in ocenjujejo!

VIVI – IZBOR OKUSOV svetuje, kje dobro jesti. A to počnemo skupaj! Naše ocene so rezultat metodologije ocenjevanja, ki upošteva tako ”lakoto” običajnih gostov (iskanje ZADOVOLJNE SITOSTI), kot znanje in izkušnje profesionalnih kritikov Izbora okusov (iskanje VRHUNSKOSTI IN SRČKOV). To metodologijo ocenjevanja vam predstavljamo v nadaljevanju.

Vaše ocenjevanje pa naj bo nadaljevanje našega pred-izbora. Svoje želje in potrebe sporočite iskalniku Izbora okusov!

Iskalnik

Da Vi dokončno izberete:

  • – kam (po Sloveniji);
  • – koliko (srčkov);
  • – kaj (želite);
  • – zakaj (vas vabijo).

Kam?

Ker se Slovenija ne more odločiti, koliko pokrajin ima, se odločite Vi! Kam želite?

  • – Osrednja Slovenija,
  • – Vzhodna Slovenija,
  • – Zahodna Slovenija,
  • – Južna Slovenija,
  • – Severna Slovenija.

Koliko srčkov?

Vsaka dobra gostilna mora:

  • – predvsem razveseliti (ocena: nasmeh),
  • – najboljše med njimi pa tudi osrečiti (srčki 1 – 5).

Kriteriji za NASMEH
Kriteriji za SRČKE

Kaj želite?

Tradicionalno ali kreativno? Meso ali ribe? Preprosto ali fino? ŽELJE, priložnosti, nameni se spreminjajo, zato izbirajte po svojem, ne po splošnem, okusu!

Zakaj?

Zato, ker vas najboljše slovenske gostilne in restavracije ob svoji stalni ponudbi vabijo s pomočjo Izbora okusov še na posebna doživetja!

  • POSEBNA PONUDBA: prireditve, akcije, posebni dogodki, ki jih za Vas izbira Izbor okusov;
  • OSEBNO POVABILO: VIP ponudba samo za Vas in samo iz Izbora okusov;
  • DARILO: Vi izbirate, komu boste podarili darilni bon za kulinarično doživetje v najboljših slovenskih gostilnah in restavracijah, ki vam jih pomaga izbirati Izbor okusov.

KAKO OCENJUJEMO?
Vse o Izboru okusov, srčkih, nasmehih in zadovoljstvu

Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!