Vse o ocenjevanju na vivi.si
Danes že vsi ocenjujejo gostilne. Vsak fotografira, kaj jé in pije, vsak o tem poroča celemu svetu in vsak je strokovnjak za kakovost gostinske storitve. Verjamete zato vsaki oceni in vsakemu ocenjevalcu? Ker je ocenjevalcev preveč, se njihove ocene zelo razlikujejo. Zato je najboljše verjeti le sebi. Toda to pomeni, da hodimo vedno v isto gostilno, če te ni v bližini, pa izberemo kar na slepo. Doživimo v ”naši” gostilni kdaj kaj novega? Doživimo v ”slepi” gostilni kdaj tudi kaj dobrega? Zato je pomembno, da hodite le v dobre gostilne, ki jih dobro poznate ali pa ste zanje dobili dobro priporočilo! Toda, KAKO IZBRATI dobro gostilno? In komu VERJETI, ko nam jo priporoča? Poročevalci na družabnih omrežjih in gostje-ocenjevalci na rezervacijskih portalih gredo v gostilno predvsem zaradi lakote. Pri njih ocenjuje, torej, želodec. Zato običajnim gostom ne gre (vsega) verjeti, ker je njihova ocena preveč odvisna od njihovega trenutnega razpoloženja, ki ima z vašim premalo skupnega! Kulinarični strokovnjaki in poznavalci, kulinarični kritiki in novinarji, profesionalni ocenjevalci in redni obiskovalci vrhunskih restavracij po celem svetu gredo v gostilno zaradi radovednosti. Njihove ocene so strokovne, narejene na osnovi njihovega znanja, posebnosti ocenjevanja in zmožnosti bogatega primerjanja (zgolj vrhunskih in najboljših gostiln). Zato tudi strokovnjakom ne morete (slepo) verjeti, ker je njihova ocena preveč posebna, zato ima z vašimi željami in potrebami premalo skupnega! Problem verodostojnosti kulinaričnih mnenj in ocen ni le v njihovi masovnosti, temveč tudi v ocenjevalcih – lačni gostje premalo vedo, strokovnjaki pa so premalo lačni … VIVI – ŠOLA OKUSOV uči, kako dobro jesti. V njej zato postanete dobrojedec! Nič ti namreč ne pomaga, če veš, katera gostilna je najboljše ocenjena in kateri chef je najbolj znan, če sam ne veš, kaj je res dobro. VIVI – TEDEN RESTAVRACIJ dvakrat letno vabi na najbolj okusni teden v Sloveniji. Zaradi Tedna restavracij tako dobrojedci o najboljših slovenskih gostilnah in restavracijah ne berejo le v časopisih in vodičih, temveč jih tudi redno obiskujejo, preverjajo in ocenjujejo! VIVI, iskalnik najboljših slovenskih gostiln, svetuje, kje dobro jesti. A to počnemo skupaj! Naše ocene so rezultat metodologije ocenjevanja, ki upošteva tako ”lakoto” običajnih gostov (iskanje ZADOVOLJNE SITOSTI), kot znanje in izkušnje profesionalnih kritikov Izbora okusov (iskanje VRHUNSKOSTI IN SRČKOV). To metodologijo ocenjevanja vam predstavljamo v nadaljevanju. Vaše ocenjevanje pa naj bo nadaljevanje našega pred-izbora. Svoje želje in potrebe sporočite iskalniku Izbora okusov na vivi.si! Da vi dokončno izberete! Kam (po Sloveniji)? V Sloveniji nas za vsakim ovinkom čaka presenečenje in užitek, le smer je potrebno izbrati! Osrednja Slovenija Ko se gostje vprašamo, kako je bilo, je velikokrat že prepozno, saj smo že plačali! Izbirajte po svojem, ne po splošnem okusu! POSEBNE ŽELJE rad dobro jem rad vrhunsko jem domače in naše tradicija in sodobnost izvirno in kreativno urbano in živahno izlet in doživetje kmetije in domačije meso in še kaj morje in reke zelenjava je zdrava vino in hrana svet je majhen topla postelja KAKO OCENJUJEMO? Izbor okusov: kriteriji, ki opredeljujejo dobre gostilne. Ocenjevanje najboljših slovenskih gostiln na vivi.si. Srčki so mera za kakovost slovenske vrhunske kulinarike. Z njimi Izbor okusov označuje najboljše slovenske gostilne in restavracije. Srčki so mera za kakovost slovenske kulinarike, z njimi ocenjujemo najboljše slovenske gostilne. Izbor okusov na vivi.si vam pomaga, da izberete gostilno ali restavracijo po svojih željah.Zakaj ocenjevanje gostiln?
Lačni smo vsi. Gostiln, ki nas zato vabijo, pa je veliko. Toda malo je res dobrih gostiln in še manj je vrhunskih!
Kako jih izbirate? Običajni gostje
Posebni gostje
Komu, torej, verjeti?
Zakaj VIVI?
VIVI uči, svetuje in vabi, zato VIVI sestavljajo Šola okusov, Izbor okusov in Teden restavracij.
Iskalnik
Koliko (srčkov)?
Kaj (želite)?
Zakaj (doživetje)?Kam (po Sloveniji)?
Vzhodna Slovenija
Zahodna Slovenija
Južna Slovenija
Severna SlovenijaKoliko (srčkov)?
Kaj (želite)?
Kar imamo vedno radi, a ni povsod tako dobro! Ker v gostilno pridemo lačni, želimo pa oditi zadovoljni.
Kar je doživetje! Ker nismo le lačni, temveč tudi radovedni, zato se jim prepustimo.
Tukaj so doma slovenske jedi, ki imajo dolgo tradicijo in bogato dediščino.
Tukaj jim je dediščina pomembna, a ne živijo le od nje, temveč jo še bogatijo.
Tukaj je v glavni vlogi chef, ki ne ponavlja, temveč ustvarja.
Tukaj je mesto, ki diha, utripa, živi drugače, zato so takšne tudi njegove mestne jedi in gostilne.
Tukaj smo na izletu zaradi velikih lepot majhne Slovenije in majhnih gostiln z velikimi jedmi, ki so za nepozabno doživetje.
Tukaj ponujajo le to, kar sami pridelajo, zato je zaradi njih Slovenija kulinarični biser.
Tukaj imajo najboljše meso in ga znajo najboljše pripraviti.
Tukaj imajo najboljše ribiče in znajo njihov morski in sladkovodni ulov najboljše pripraviti.
Tukaj ni le za vegetarijance in vegane, saj imajo najboljšo zelenjavo in jo znajo tako pripraviti, da jo imajo vsi radi.
Tukaj se spozna, da ima Slovenija kar tri vinske dežele, z odličnimi vini in vinarji.
Tukaj je dokaz, da je svet le globalna vas, v kateri nič ni več tuje.
Tukaj lahko tudi prespimo.
Vse o Izboru okusov, srčkih, nasmehih in zadovoljstvuDobre in vrhunske
Nasmeh – pol srčka
Kriteriji za nasmeh (pol srčka)
Kriteriji za nasmeh (pol srčka)
Srčki
Srčki
Kriteriji za srčke
Kriteriji za srčke
Kako izbirate gostilne?
Kako izbirate gostilne?
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.