Vse o ocenjevanju na vivi.si

Zakaj www.vivi.si?

  • – Ker je gostiln veliko, a dobrih je malo, vrhunskih pa še manj, zato jih ni enostavno najti.
  • – Ker je ocenjevanj in ocen veliko, a zaradi tega je izbira še težja.
  • – Ker VIVI uči, svetuje in vabi.
  • – Ker Šola okusov uči, kako dobro jesti.
  • – Ker Teden restavracij dvakrat letno vabi na najbolj okusni teden v Sloveniji.
  • Ker je VIVI Izbor okusov, ki je zrasel iz Šole okusov in izbira restavracije za Teden restavracij, iskalnik najboljših slovenskih gostiln in restavracij.
  • – Ker Vivi vabi: ”Izberi. Rezerviraj. Uživaj!”

Zakaj ocenjevanje gostiln?

Lačni smo vsi. Gostiln, ki nas zato vabijo, pa je veliko. Toda malo je res dobrih gostiln in še manj je vrhunskih!
Kako jih izbirate?

 

Danes že vsi ocenjujejo gostilne. Vsak fotografira, kaj jé in pije, vsak o tem poroča celemu svetu in vsak je strokovnjak za kakovost gostinske storitve. Verjamete zato vsaki oceni in vsakemu ocenjevalcu?

Ker je ocenjevalcev preveč, se njihove ocene zelo razlikujejo. Zato je najboljše verjeti le sebi. Toda to pomeni, da hodimo vedno v isto gostilno, če te ni v bližini, pa izberemo kar na slepo. Doživimo v ”naši” gostilni kdaj kaj novega? Doživimo v ”slepi” gostilni kdaj tudi kaj dobrega?

Zato je pomembno, da hodite le v dobre gostilne, ki jih dobro poznate ali pa ste zanje dobili dobro priporočilo! Toda, KAKO IZBRATI dobro gostilno? In komu VERJETI, ko nam jo priporoča?

Običajni gostje

Poročevalci na družabnih omrežjih in gostje-ocenjevalci na rezervacijskih portalih gredo v gostilno predvsem zaradi lakote. Pri njih ocenjuje, torej, želodec. Zato običajnim gostom ne gre (vsega) verjeti, ker je njihova ocena preveč odvisna od njihovega trenutnega razpoloženja, ki ima z vašim premalo skupnega!

Posebni gostje

Kulinarični strokovnjaki in poznavalci, kulinarični kritiki in novinarji, profesionalni ocenjevalci in redni obiskovalci vrhunskih restavracij po celem svetu gredo v gostilno zaradi radovednosti.

Njihove ocene so strokovne, narejene na osnovi njihovega znanja, posebnosti ocenjevanja in zmožnosti bogatega primerjanja (zgolj vrhunskih in najboljših gostiln).

Zato tudi strokovnjakom ne morete (slepo) verjeti, ker je njihova ocena preveč posebna, zato ima z vašimi željami in potrebami premalo skupnega!

Komu, torej, verjeti?

Problem verodostojnosti kulinaričnih mnenj in ocen ni le v njihovi masovnosti, temveč tudi v ocenjevalcih – lačni gostje premalo vedo, strokovnjaki pa so premalo lačni …

Zakaj VIVI?

VIVI uči, svetuje in vabi, zato VIVI sestavljajo Šola okusov, Izbor okusov in Teden restavracij.

 

VIVI – ŠOLA OKUSOV uči, kako dobro jesti. V njej zato postanete dobrojedec! Nič ti namreč ne pomaga, če veš, katera gostilna je najboljše ocenjena in kateri chef je najbolj znan, če sam ne veš, kaj je res dobro.

VIVI – TEDEN RESTAVRACIJ dvakrat letno vabi na najbolj okusni teden v Sloveniji. Zaradi Tedna restavracij tako dobrojedci o najboljših slovenskih gostilnah in restavracijah ne berejo le v časopisih in vodičih, temveč jih tudi redno obiskujejo, preverjajo in ocenjujejo!

VIVI, iskalnik najboljših slovenskih gostiln, svetuje, kje dobro jesti. A to počnemo skupaj! Naše ocene so rezultat metodologije ocenjevanja, ki upošteva tako ”lakoto” običajnih gostov (iskanje ZADOVOLJNE SITOSTI), kot znanje in izkušnje profesionalnih kritikov Izbora okusov (iskanje VRHUNSKOSTI IN SRČKOV). To metodologijo ocenjevanja vam predstavljamo v nadaljevanju.

Vaše ocenjevanje pa naj bo nadaljevanje našega pred-izbora. Svoje želje in potrebe sporočite iskalniku Izbora okusov na vivi.si!

Iskalnik

Da vi dokončno izberete!

Kam (po Sloveniji)?
Koliko (srčkov)?
Kaj (želite)?
Zakaj (doživetje)?

Kam (po Sloveniji)?

V Sloveniji nas za vsakim ovinkom čaka presenečenje in užitek, le smer je potrebno izbrati!

Osrednja Slovenija
Vzhodna Slovenija
Zahodna Slovenija
Južna Slovenija
Severna Slovenija

Koliko (srčkov)?

Ko se gostje vprašamo, kako je bilo, je velikokrat že prepozno, saj smo že plačali!

Izbor okusov nam omogoča, da v gostilne ne hodimo na slepo, saj so v iskalniku najboljših slovenskih gostiln le preverjene – strokovno OCENJENE.
Zato gostje izbiramo s pomočjo OCEN.
Kriteriji za NASMEH.
Kriteriji za SRČKE.

Kaj (želite)?

Izbirajte po svojem, ne po splošnem okusu!

POSEBNE ŽELJE

rad dobro jem
Kar imamo vedno radi, a ni povsod tako dobro! Ker v gostilno pridemo lačni, želimo pa oditi zadovoljni.

rad vrhunsko jem
Kar je doživetje! Ker nismo le lačni, temveč tudi radovedni, zato se jim prepustimo.

domače in naše
Tukaj so doma slovenske jedi, ki imajo dolgo tradicijo in bogato dediščino.

tradicija in sodobnost
Tukaj jim je dediščina pomembna, a ne živijo le od nje, temveč jo še bogatijo.

izvirno in kreativno
Tukaj je v glavni vlogi chef, ki ne ponavlja, temveč ustvarja.

urbano in živahno
Tukaj je mesto, ki diha, utripa, živi drugače, zato so takšne tudi njegove mestne jedi in gostilne.

izlet in doživetje
Tukaj smo na izletu zaradi velikih lepot majhne Slovenije in majhnih gostiln z velikimi jedmi, ki so za nepozabno doživetje.

kmetije in domačije
Tukaj ponujajo le to, kar sami pridelajo, zato je zaradi njih Slovenija kulinarični biser.

meso in še kaj
Tukaj imajo najboljše meso in ga znajo najboljše pripraviti.

morje in reke
Tukaj imajo najboljše ribiče in znajo njihov morski in sladkovodni ulov najboljše pripraviti.

zelenjava je zdrava
Tukaj ni le za vegetarijance in vegane, saj imajo najboljšo zelenjavo in jo znajo tako pripraviti, da jo imajo vsi radi.

vino in hrana
Tukaj se spozna, da ima Slovenija kar tri vinske dežele, z odličnimi vini in vinarji.

svet je majhen
Tukaj je dokaz, da je svet le globalna vas, v kateri nič ni več tuje.

topla postelja
Tukaj lahko tudi prespimo.

KAKO OCENJUJEMO?
Vse o Izboru okusov, srčkih, nasmehih in zadovoljstvu

Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!