Rad Dobrojem, julij, 25. do 31.

  • Kendov dvorec, Spodnja Idrija

    Ocenjujemo: Kendov dvorec iz Spodnje Idrije. Na sliki: ravioli z gobovim nadevom, krema iz zelene.

    kendov dvorec ravioli gobe
    od
    Avtor slike: UME
  • Kumarični ”zos”

    Po visoki kuhinji se prileže ”zos” na domačem vrtu. Kumarična omaka na rdeče, pire krompir in hrenovka z žara.

    kumarični zos
    od
    Avtor slike: UME
  • Paradižnik

    Končno so začeli tako zoreti, da so vsak dan na krožniku. Če ne za kosilo, pa za večerjo, le v solati, toda drugače, s hitro opečenim sirom in marinado iz paprike, ki jo je potrebno le potrpežljivo zrezati na drobne kocke, da se sliši pravo hrustanje.

    paradižnik paprika pečen sir
    od
    Avtor slike: UME
  • Pizza čičerika

    Nadev je že uspel, na testu iz čičerikine moke pa bo potrebno še malo delati. Omaka iz majhnih oranžnih paradižnikov, nato pa natrgana mocarela, slanina, češnjevi paradižniki in parmezan.

    pizza čičerika paradižnik
    od
    Avtor slike: UME
  • Čokoladni kuskus

    Kuskus za sladico! S čokolado, malinami in karamelo iz kozjega mleka. Hitro gotovo, lahko in drugačno.

    Recept je tukaj.

    kuskus s čokolado in karamelo
    od
    Avtor slike: UME
  • Paradižnikova solata

    Seveda, z bučnim oljem in veliko čebule je najboljša. Toda, ali ne bi paradižnikovo solato vsaj enkrat poskusili malo drugače? Na vrtu so zdaj najlepše barve, eni paradižniki so oranžni, drugi temni rdeči, eni so skoraj črni, drugi skoraj zeleni, eni so veliki, drugi mali, eni okrogli, drugi hruškasti. Še marinada malo drugače (olje oljne ogrščice), še hitro popečene kozice in ker gre celo po imenu zraven, še kozji sir. Naj bo poleti kosilo vedno tako lahko in pisano!

    Recept je tukaj.

    paradižnikova solata kozice kozji sir
    od
    Avtor slike: UME
  • Nacefrani piščanec

    Piščančje bedro v čebulni marinadi z BBQ omako 2 uri pokrito indirektno na žaru 150 stopinj. Nacefrano meso, zmešano z BBQ omako, zraven zeljna solata z jogurtom in soparjene štručke (a la David Chang).

    Recept je tukaj.

    nacefrani piščanec soparjene štručke
    od
    Avtor slike: UME
  • Sladoledna torta

    Pri sladoledarju kupiš dve najljubši vrsti sladoleda, narediš dno, stepeš smetano, poiščeš jajčni liker, ki je ostal od zime in imaš lahko rojstni dan, obletnico, piknik ali le sladko popoldne.

    sladoledna torta
    od
    Avtor slike: UME
  • Poletna nedelja na vrtu

    Uspešen konec julija na domačem vrtu. Foto zgodba o poletnem kosilu v senci je tukaj.

    ocvrta jakobinka kozica kumarični rezanci
    od
    Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!