Burger štručka s potrebušino
Sestavine
- 500 g svinjske potrebušine
- 1 bela čebula
- 3 stebla zelene
- 4 stroki česna
- 1 žlička soli
- 1 žlička gorčičnih semen
- 1 žlička zrnc kardamoma
- 1 žlička črnega popra v zrnu
- 3 vejice rožmarina
- 15 g ingverja
- 300 ml renskega rizlinga
- 8 majhnih mehkih štručk
- 8 žlici bučne majoneze
- 4 žlice čebulne marmelade
Čebulo, česen in ingver olupimo in grobo narežemo. Stebelno zeleno narežemo na 3 cm velike kose. Potrebušino narežemo na 8 enako velikih kosov. Pečico segrejemo na 200 stopinj.
V litoželezno posodo (s pokrovom) damo narezano meso, vse začimbe, rožmarin, sol, česen, čebulo, stebelno zeleno in ingver. Dolijemo vino, posodo pokrijemo in postavimo v sredino pečice za 1 uro.
Nato temperaturo v pečici zmanjšamo na 95 stopinj in pečemo 8 ur, vmes posode ne odkrivamo. Pečeno potrebušino vzamemo iz posode in ohladimo. Pred serviranjem jo popečemo na vročem žaru, 1 minuto na vsaki strani.
Vsakemu kosu odrežemo zgornji mastni del s kožo.
Štručke prerežemo, spodnji del premažemo z bučno majonezo, nanjo položimo kos mesa in na vrh čebulno marmelado. Pokrijemo z zgornjo polovico štručke in takoj serviramo.
Za bučno majonezo zmešamo najprej majonezo iz gorčičnega olja, nato pa vanjo vmešamo še nekaj kapljic bučnega olja, da dobimo svetlo zeleno barvo (pistacije).
- Za nadaljevanje postopka si oglejte šeZa nadaljevanje postopka si oglejte še