Goveja rebra s kavno glazuro
Sestavine
- 5 rumenih čebul
- 200 ml sojine omake
- 200 ml medu
- 100 ml rdečega vinskega kisa
- 50 ml repičnega olja
- 2 kg govejih reber (narezanih na 6 kom)
- 200 ml espresso kave
- 1 rdeči čili
- 2 stroka česna
- 200 ml javorjevega sirupa
- 100 g ingverja
Uvod
- Kategorija: Pomlad
- Količina: 6 oseb
- Zahtevnost: Srednje
- Čas priprave: 14 ur
- Priporočeno vino: QR Cuvee 2013, Colja Vino
Za čebulni kečap čebulo olupimo in narežemo na zelo tanke rezine. V loncu segrejemo olje, dodamo narezano čebulo, solimo in pražimo na majhni vročini, da čebula karamelizira in rahlo porjavi.
Dolijemo 150 ml sojine omake, kis in med ter pražimo na majhni vročini, da izpari vsa tekočina in v loncu ostane temna lepljiva čebula. Maso stresemo v blender, jo zmiksamo in ohladimo.
Kavo, sesekljani čili, potlačeni olupljeni česen, javorjev sirup, zelo drobno sesekljani ingver, 50 ml sojine omake in 150 g čebulnega kečapa zmešamo v marinado.
Goveja rebra naložimo v dve zip vrečki, vanju porazdelimo marinado, zapremo in postavimo v hladilnik za najmanj 5 ur ali več. Pred pečenjem rebra poberemo iz marinade in vsako posebej zavijemo v alu folijo.
Pečico segrejemo na 100 stopinj (z ventilatorjem). Zavita goveja rebra na pekaču postavimo v sredino pečice za 8 ur. Pečena rebra ohladimo zavita v foliji.
Pred serviranjem žar segrejemo na 150 stopinj. Rebra odvijemo, jih naložimo v pekač, premažemo z marinado in indirektno pečemo približno 10 minut, da se na vrhu naredi glazura.
Preostalo marinado pokuhamo za tretjino in jo po želji rahlo zgostimo z malce škroba. Pečena rebra serviramo z gratiniranimi rimskimi njoki in pomladanskim ratatujem.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte šeZa nadaljevanje postopka si oglejte še