Sestavine

  • testo za pizzo
  • 2 majhna sladka krompirja (300 g)
  • sol
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 150 g creme fraiche ali kisle smetane
  • 150 g svežega kozjega sira (v rolici)
  • 4 žličke svežih timijanovih lističev
  • črni poper

Uvod

Testo za pizzo raztegnite na tanko in v oval, naredite tudi manjšo krono (rob). To je zdaj hrustljavka ali flammekuechen. Ker je testo tanko in le hrusta, je na njej glavni nadev, ki je zato najboljši, če je vedno drugačen. Naj bo tokrat (jeseni) s sladkim krompirjem in kozjim sirom. Namesto s paradižnikovo omako premažemo hrustljavko s kislo smetano. Pa še ena razlika s pizzo: hrustljavka se je le z rokami, pizza pa tudi z vilicami in nožem.

  • Kategorija: Jesen
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 1 ura (+ čas za pripravo testa)
 
Postopek
1

Testo za pizzo naredimo po spodnjem receptu. Sladki krompir olupimo in nahobljamo na tanke rezine. Zmešamo jih z oljem in rahlo solimo. Pečico skupaj s kamnom za pečenje pizze segrejemo na 240 stopinj.

2

Testo razdelimo na porcije. Nato tanko raztegnemo dve porciji in jih položimo na peki papir. Testo premažemo s polovico creme fraiche ali kisle smetane, popramo in obložimo s polovico sladkega krompirja. Potresemo s polovico timijana in kajenskim poprom.

3

Pizzi skupaj s peki papirjem preložimo na vroči kamen in postavimo na drugo rešetko od spodaj za 5 minut. Potresemo ju s polovico nadrobljenega sira in pečemo še 5 do 7 minut oz. da se robovi zlato rjavo zapečejo. Postopek ponovimo še s preostalimi sestavinami.

Oceni