Hrustljavka s sladkim krompirjem in kozjim sirom
Sestavine
- testo za pizzo
- 2 majhna sladka krompirja (300 g)
- sol
- 2 žlici oljčnega olja
- 150 g creme fraiche ali kisle smetane
- 150 g svežega kozjega sira (v rolici)
- 4 žličke svežih timijanovih lističev
- črni poper

Uvod
- Kategorija: Jesen
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura (+ čas za pripravo testa)
Testo za pizzo naredimo po spodnjem receptu. Sladki krompir olupimo in nahobljamo na tanke rezine. Zmešamo jih z oljem in rahlo solimo. Pečico skupaj s kamnom za pečenje pizze segrejemo na 240 stopinj.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte še
Testo razdelimo na porcije. Nato tanko raztegnemo dve porciji in jih položimo na peki papir. Testo premažemo s polovico creme fraiche ali kisle smetane, popramo in obložimo s polovico sladkega krompirja. Potresemo s polovico timijana in kajenskim poprom.
Pizzi skupaj s peki papirjem preložimo na vroči kamen in postavimo na drugo rešetko od spodaj za 5 minut. Potresemo ju s polovico nadrobljenega sira in pečemo še 5 do 7 minut oz. da se robovi zlato rjavo zapečejo. Postopek ponovimo še s preostalimi sestavinami.