Sestavine

  • 30 g masla
  • 1 žlica moke
  • 500 ml mleka
  • 500 g testenin (bucatini ali makaroni)
  • 1 velik strok česna
  • 50 g grojer sira
  • 50 g starane goude
  • 50 g naribanega parmezana
  • sveže nastrgani muškatni orešček
  • kajenski poper
  • 2 sušena rumenjaka

Uvod

Makarone s sirom bi prepustili Američanom, ki jih imajo radi vsaj tako kot burgerje, če ne bi potrebovali beljakov za pavlovo. In tako so nam ostali rumenjaki … Ko že imaš eno, ne boš pekel biskvita še za drugo sladico, in ko rad+dobro ješ, ne potrebuješ surovih rumenjakov za dodatno okrepčilo. Zato smo rumenjake vložili v sol! S tem pa tudi mac&cheese ni bil več le hitra hrana!

  • Kategorija: Zima
  • Količina: 4 osebe
  • Hranilna vrednost: 771 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 30 minut
 
Postopek
1

Na zmernem ognju v širokem loncu stopimo maslo, dodamo moko, rahlo prepražimo in med mešanjem z metlico dolijemo mleko. Bešamelno omako kuhamo na majhni vročini 20 minut, vmes večkrat premešamo.

2

Testenine skuhamo na zob (al dente) po navodilu na embalaži. Olupljeni česen stisnemo, obe vrsti sira pa naribamo. V bešamelno omako zamešamo vse tri vrste sire in česen ter počasi segrevamo na majhni vročini, da se sir raztopi. Omako začinimo s soljo, sveže mletim muškatnim oreščkom in kajenskim poprom.

3

Kuhane testenine odcedimo in pri tem shranimo 100 ml vode od kuhanja. Testenine stresemo v bešamelno omako, premešamo in dolijemo vodo od kuhanja. V ogrete globoke krožnike naložimo testenine z omako in nanje naribamo sušeni rumenjak.

Oceni
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars (No Ratings Yet)