Ocvrta riba v hrenovi panadi
Sestavine
- 8 kotletov morskega psa
- 3 žlice sveže naribanega hrena
- 2 jajci
- 3 žlice sladke smetane
- 100 ml mleka
- 125 g moke
- sol, črni poper
- 4 žlice moke za paniranje
- 10 žlic drobtin
- olje za cvrenje

Uvod
- Kategorija: Jesen, Zima
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura
- Priporočeno vino: penina Brut reserve, Colnar
Postopek
1
Jajci, smetano, mleko in 125 g moke zmešamo v gostljato gladko testo. Rahlo solimo in vanj zamešamo naribani hren. Pustimo stati 10 minut.
2
Ribje kotlete začinimo s soljo in poprom, pomokamo, potopimo v jajčno maso, malce odcedimo in narahlo povaljamo v drobtinah.
3
V veliki teflonski ponvi segrejemo olje (naj sega 2 cm visoko) in panirane kotlete zlato rjavo ocvremo na obeh straneh. Ocvrte kotlete odcedimo na kuhinjskem papirju.
H kotletom za pravi fish & chips ponudimo žametno omako z vloženimi limonami in pomfrit s papriko iz pečice.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte šeZa nadaljevanje postopka si oglejte še
Oceni