Ocvrta riba v hrenovi panadi
Sestavine
- 8 kotletov morskega psa
- 3 žlice sveže naribanega hrena
- 2 jajci
- 3 žlice sladke smetane
- 100 ml mleka
- 125 g moke
- sol, črni poper
- 4 žlice moke za paniranje
- 10 žlic drobtin
- olje za cvrenje

Uvod
Fish & chips, pravzaprav, (angleški) street food. A zaradi tega to ni manjvredna hrana; kvečjemu je ravno obratno. Angleži so zelo ponosni na svojo nacionalno ulično jed, zato je njena kakovost zelo pomembna – riba, panada, začimbe, omaka, krompir … Čeprav so zamrzovalne skrinje blagovnih centrov polne rib in krompirja za cvrtje, se je za dober fish & chips potrebno bolj potruditi.
Riba. Biti mora čvrsta in sočna! Zato smo izbrali morskega psa.
Panada. Biti mora hrustljava, a pusti ribi mora dodati tudi okus! Zato smo za panado naredili jajčno testo in ga začinili s hrenom.
Omaka. Biti mora! Zato je tukaj.
Krompir. Tukaj.
- Kategorija: Jesen, Zima
- Količina: 4 osebe
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura
- Priporočeno vino: penina Brut reserve, Colnar
Jajci, smetano, mleko in 125 g moke zmešamo v gostljato gladko testo. Rahlo solimo in vanj zamešamo naribani hren. Pustimo stati 10 minut.
Ribje kotlete začinimo s soljo in poprom, pomokamo, potopimo v jajčno maso, malce odcedimo in narahlo povaljamo v drobtinah.
V veliki teflonski ponvi segrejemo olje (naj sega 2 cm visoko) in panirane kotlete zlato rjavo ocvremo na obeh straneh. Ocvrte kotlete odcedimo na kuhinjskem papirju.
H kotletom za pravi fish & chips ponudimo žametno omako z vloženimi limonami in pomfrit s papriko iz pečice.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte šeZa nadaljevanje postopka si oglejte še