Sestavine

  • 2 kom piščančjih prsi brez kože (ca. 700 g)
  • sol, poper
  • 2 žlički čebule v prahu
  • 2 žlički česna v prahu
  • 1 žlička rdeče mlete paprike
  • 100 g moke
  • 2 jajci
  • 60 g panko drobtin
  • 50 g sezama
  • 30 g maka
  • olje za cvrenje
  • 800 g krompirja
  • 75 ml mleka
  • 75 g masla
  • 200 g zelenih špargljev

Uvod

Ko je dunajski, v Šoli okusov ni odstopanja, biti mora telečji in panada mora valoviti! Pri vseh drugih ocvrtih zrezkih pa je drugačnost dobrodošla. Tako kot pri teh piščančjih, ki smo jih oblekli v panko drobtine, z dodatkom maka in sezama, a nam še ni bilo dovolj, zato smo zrezkom dodali še domačo majonezo iz celega jajca (torej z rumenjakom in beljakom), pretlačenemu krompirju pa zelene šparglje. S skledo solate je nastalo v karanteni kosilo, ki je bilo njej pravo nasprotje – bilo je za dušo! In ravno to, kajne, v teh dneh, ko čakamo, da se Zemlja spet začne vrteti, najbolj potrebujemo.

  • Kategorija: Pomlad
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 1 ura
  • Priporočeno vino: Laški rizling 2012, Marof
 
Postopek
1

Piščančje prsi povprek narežemo na tanke zrezke. Na krožniku zmešamo moko, česen in čebulo v prahu ter mleto papriko. V globokem krožniku razžvrkljamo jajci. Na tretjem krožniku zmešamo drobtine, sezam in mak.

2

Krompir olupimo, narežemo na večje kose in skuhamo do menhkega v slani vodi. Šparglje narežemo na 1 cm velike kose. V majhni ponvi segrejemo 25 g masla in narezane šparglje pražimo na srednji temperaturi 2 minuti. Ponev odstavimo s štedilnika in šparglje začinimo s soljo in poprom.

3

Zrezke začinimo s soljo in poprom. Vsakega povaljamo v moki z začimbami, razžvrkljanem jajcu in drobtinah.

4

V veliki ponvi segrejemo olje za cvrenje in zrezke pečemo 5 do 6 minut oz. do zlato rjave barve. Pečene zrezke odcedimo na kuhinjskem papirju.

5

Krompir odcedimo, dolijemo mleko in pretlačimo s tlačilko za krompir v gladki pire. Vmešamo še preostalo maslo in pečene šparglje. Po potrebi pire dosolimo in ga serviramo skupaj z ocvrtimi zrezki in domačo majonezo.

Oceni