Pečen piščanec z maslom in limono
Sestavine
- 2 kosa piščančjih prsi s perutnimi kostmi (supreme)
- 100 g masla
- 2 stroka česna
- 1 bio limona
- 4 vejice svežega žajblja
- 100 g mehkega masla
- sol, poper
- 2 žlici oljčnega olja
Uvod
- Kategorija: Zima
- Količina: 2 osebi
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 1 ura
- Priporočeno vino: Riesling 2019, Šumenjak
Pečico segrejemo na 150 stopinj. Olupljeni česen zelo drobno sesekljamo. Limonino lupino nastrgamo in limono stisnemo. Žajbljeve liste fino sesekljamo.
Maslo penasto umešamo z ročnim mešalnikom. Dodamo žajbelj, česen, limonino lupino in 2 žlici soka. Začinimo s soljo in sveže mletim poprom ter temeljito premešamo.
Piščančje prsi umijemo, obrišemo do suhega in s prsti previdno ločimo kožo od mesa. Pod kožo porazdelimo tretjino limonovega masla, nato prsi začinimo s soljo in poprom. V ponvi segrejemo olje in prsi pečemo s kožo navzdol na srednji vročini 2 minuti. Obrnemo in pečemo še 2 minuti.
Prsi položimo na pekač obložen s papirjem za peko. Po vrhu porazdelimo malo limonovega masla in pečemo v sredini pečice 35 do 40 minut. Pred serviranjem preostalo maslo segrejemo v kozici. Na ogreta krožnika nalijemo v sredino limonovo maslo, nanj položimo pečene prsi in serviramo z gratinom kolerabe in vijoličnega krompirja.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte šeZa nadaljevanje postopka si oglejte še