Pizza s koromačem in klobaso
Sestavine
- testo za pizzo
- 1 srednje veliki koromač
- 1 par pečenic (ali salsiccie)
- 2 žlici olivnega olja
- sol
- kajenski poper
- 4 žlice paradižnikove omake
- 75 g gouda sira
Uvod
- Kategorija: Zima
- Količina: 2 osebi
- Hranilna vrednost: 1.166 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 40 minut
- Priporočeno vino: Modri pinot 2012, Verus
Pečico skupaj s pekačem za pizzo segrejemo na 250 stopinj. Testo raztegnemo in položimo na peki papir. Koromač razpolovimo, izrežemo trdi kocen in ga narežemo na tanke trakove. Zelenje shranimo. Klobasi odstranimo ovoj in jo narežemo na 1 cm debele rezine.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte še
V ponvi segrejemo olivno olje in krepko opečemo klobaso na obeh straneh. Pečeno klobaso preložimo iz ponve na krožnik. V ponev na maščobo od pečenja klobase nato stresemo narezani koromač in ga pražimo na majhni vročini 5 minut. Začinimo s soljo in kajenskim poprom.
Testo premažemo s paradižnikovo omako, obložimo s koromačem in klobaso ter potresemo z naribanim sirom. Tako pripravljeno pizzo skupaj s peki papirjem prestavimo na ogreti pekač ter pečemo v sredini pečice toliko časa, da rob lepo porjavi. Pred serviranjem jo potresemo s koromačevim zelenjem.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte še