Sestavine

  • 150 g creme fraiche
  • 2 žlici delikatesnega hrena
  • 80 g gouda sira
  • 200 g olupljene hokaido buče
  • 2 majhni rdeči čebuli
  • 80 - 100 g dimljene slanine
  • 40 g bučnih semen
  • 2 žlici bučnega olja
  • testo za pizzo

Uvod

Tudi v Šoli okusov dopuščamo možnost, da uporabite kupljeno testo za pizzo. Morda pa vam je od zadnjega pečenja ostalo še dovolj testa, ki ste ga zamrznili? Zaželeno pa je, seveda, da uporabite znanje, ki ste ga pridobili na tečaju Šole okusov o pizzah. Zakaj pa tokrat ne bi za testo uporabili tretjino polnozrnate moke?!

Čeprav vsaka pizza potrebuje dobro testo, to vseeno ni odločilno za dobro pizzo. Lahko je malo slabše (zato kupljeno …), pa ga bo vseeno rešil dober nadev. Zato ne bodite dolgočasni in ne oblagajte pizze vedno na enak način po enakem vrstnem redu, paradižnik, šunka, sir … Poskusite z bučo, čebulo, slanino in - odkritjem - hrenom....

  • Kategorija: Jesen, Zima
  • Količina: 2 osebi
  • Hranilna vrednost: 870 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 1 ura (+ čas za pripravo testa)
  • Priporočeno vino: Modri pinot 2017, Šumenjak
 
Postopek
1

Creme fraiche zmešamo s hrenom, solimo in postavimo v hladilnik. Sir grobo naribamo. Pečico segrejemo skupaj s kamnom za pečenje pizze ali pekačem na 250 stopinj.

2

Olupljeno čebulo narežemo na zelo tanke kolobarje. Bučo narežemo na tanke rezine. Slanino narežemo na 1 cm široke trakove. Bučna semena opražimo v ponvi brez maščobe.

3

Polovico testa raztegnemo v krog. Premažemo ga s smetano, potresemo s polovico čebule, narezane buče in slanine. Pizzo pečemo 10 do 15 minut, oziroma do lepo zapečenega roba (krone).
Pečeno pizzo potresemo s polovico sira in bučnih semen, pokapljamo z žlico olja in takoj serviramo. Postopek pečenja ponovimo s preostalimi sestavinami.

Oceni
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars (No Ratings Yet)