Rikota, čokolada in pomaranča
Sestavine
- 250 g rikote
- 220 g sladkorja
- 3 žličke nastrgane bio pomarančne lupine
- 120 g čokoladnih kapljic (temna čokolada)
- 300 g moke
- 100 g krompirjevega škroba
- 2 žlički pecilnega praška
- 250 ml sladke smetane
- 200 g mehkega masla
- 3 jajca
- 1 žlička vanilijeve paste
- 3 žlice pomarančnega likerja (Grand Marnier)
- maslo za model
- sladkor v prahu

Za nadev gladko razmešamo rikoto, 100 g sladkorja, pomarančno lupino in čokoladne kapljice. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Model za torto s premerom 24 cm dobro namastimo z maslom.
V loncu segrevamo 125 ml sladke smetane, 120 g sladkorja in 100 g masla, da se vse raztopi in poveže. Nato z metlico vmešamo preostalo maslo in smetano.
Jajca penasto umešamo v mešalniku ter dodamo vanilijevo pasto in pomarančni liker. V jajčno maso vmešamo polovico moke in polovico maslene smetane, nato ponovimo postopek s preostalo moko in smetano.
Rikoto preložimo v dresirno vrečko in spodaj odrežemo konico. V namaščeni model porazdelimo polovico testa, nanj nabrizgamo rikoto ter pri tem pustimo 2 cm širok prosti rob. Prekrijemo s preostalim testom in pri tem pokrijemo tudi zunanji prosti rob.
Model postavimo na spodnjo rešetko za 45 do 50 minut. Pečeno pecivo v modelu postavimo na rešetko in pustimo ohladiti. Nato ga vzamemo iz modela, položimo na servirni pladenj in potresemo s sladkorjem v prahu.