Teden restavracij

Print

Akcija za promocijo vrhunske slovenske kulinarike, namenjena vsem dobrojedcem.

Na Tednu restavracij sodelujejo najboljše slovenske restavracije, ki obiskovalcem, ponujajo posebne menije po posebni ceni. Meniji morajo ustrezati kriterijem vrhunskosti in predstavljajo najboljše razmerje visoke kakovosti in žepu prijazne cene.

Narava v treh hodih


Najboljši slovenski chefi in chefinje vabijo na najokusnejši teden letošnje pomladi! Med 10. in 19. marcem je 99 slovenskih restavracij goste razvajalo s posebnimi meniji, polnimi svežih lokalnih spomladanskih okusov, po enotni ceni.

Včasih so zimo odganjali in pomlad naznanjali le kurenti, v zadnjih letih pa jim pri tem pomagajo tudi vrhunski chefi in chefinje! Ti namreč že šesto leto zapored v sklopu Tedna restavracij gostijo dobrojedce in dobrojedke iz vse Slovenije ter prebujanje narave ujemajo v domiselne kulinarične kreacije. Samo lani je v njihovih dobrotah uživalo več kot 82.000 gostov, ki postajajo iz leta v leto radovednejši, zahtevnejši in bolj izkušeni. Teden restavracij tako ne zvišuje zgolj kakovosti gostinske ponudbe, temveč hkrati pasivne goste spreminja v aktivne (dobro)jedce.

Spomladanski Teden restavracij je bil nedvomno največji in najodmevnejši doslej. K sodelovanju so bile povabljene le tiste restavracije, ki so si v očeh selektorja akcije, kulinaričnega kritika Uroša Mencingerja, prislužile vsaj en srček, ali so na dobri poti, da tega osvojijo. Odziv je bil ogromen – kar 99 vrhunskih restavracij iz vseh koncev Slovenije, od tega devet novih, je deset dni v marcu goste vabilo s posebnimi meniji po enotni ceni 17 evrov.

Vsak novi Teden restavracij postavi slovenskim vrhunskim chefom novi izziv. V letošnjem letu je to narava! Sredi marca se začne že prebujati, toda pomlad še ni nastopila. V menijih Tedna restavracij 2017 smo iskali čim več narave in naravnega! Seveda pa mora ostati tudi vse tisto, kar so chefi upoštevali že doslej: kreativnost v odnosu do tradicije, ki se kaže v jedeh nove slovenske kuhinje; uporaba lokalnih sestavin in pletenje mreže lokalnih pridelovalcev in dobaviteljev; ter prezentacija jedi, saj prve jejo oči.

Vse informacije o načinu rezervacije, sodelujočih restavracijah in izboru menijev so dostopne na spletni strani Tedna restavracij: www.tedenrestavracij.si.

Grega Repovž, gostilna Repovž:
“Gostje so čedalje boljši, bolj zvedavi, zainteresirani, odzivni, se vidi, da je Teden restavracij zanje tudi neke vrste izobraževanje, skratka vsako leto je več dobrojedcev.”

Jelena Tramšek, gostilna Tramšek:
“Akcija, gibanje, kulinarična revolucija, to je Teden restavracij. Vsakič dvigne na noge, v vse večjem številu, staro in mlado. Deset dni se govori samo o hrani, kje in kako se dobro je. Deset dni smo gostili res izjemne goste. Povejte, kdaj lahko pridemo, so bili pripravljeni počakati na prosti termin.”

Elvis Breznik, hotel Korošica:
”Obiskali so nas gostje praktično iz celotne Slovenije, a tudi iz Avstrije in celo iz Italije. Rekli so, da se ravno zaradi te akcije vračajo v Slovenijo.”

Uroš Mencinger, pobudnik akcije in selektor:
”Ne raste le število gostov Tedna restavracij, temveč so ti gostje tudi vedno bolj osveščeni. Ne nazadnje se cena menijev TR poveča za evro z vsako letnico, zato tudi gostje vsako leto več zahtevajo in pričakujejo. Ob tem je spomladanski Teden restavracij za chefe še poseben izziv, saj morajo menije ustvariti v zimskem času, gostje pa sredi marca pričakujejo na krožnikih že pomlad. In letos je rdeča, pravzaprav zelena, nit Tedna restavracij še narava. Kako jo bodo slovenski chefi prebudili v svojih jedeh, bo med 10. in 19. marcem ocenjevalo veliko gibanje slovenskih dobrojedcev.”

Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!