Ivica Evačić – Ivek

Datum rojstva: 14. 5. 1975

Izobrazba: Srednja gostinska in turistična šola Izola

Kuharska filozofija:
Recepte prilagajam letnim časom in izbiram le najboljše surovine lokalnih ponudnikov. Kuham po principu žive kulinarike, brez pogrevanja in ojačevalcev okusov. Moj pristop je trajnostno naravnan, saj že od samega začetka svojega delovanja prisegam na lokalno, sezonsko in domače.

Največji kuharski/gostinski uspehi: polna restavracija.

Najljubša sestavina: najljubše sestavine diktira narava – v vsakem letnem času poskrbi za posebne in igrive sezonske okuse.

Najljubša jed: Ker obožujem hrano nasploh, težko opredelim zgolj eno najljubšo jedi. Vsaka jed lahko ponudi nepozabno doživetje, zato bi bilo krivično eno jed izpostaviti pred drugo.

Najljubši kuharski pripomoček: nož, deska, padela (ponev), krožnik – zvesto mojemu sloganu “iz morja na krožnik

Najljubša kuharska tehnika: živa kulinarika

Najboljši chef: Raje kot najljubšega šefa bi rad izpostavil šefe, ki jih spoštujem in cenim. Predvsem so to ljudje, ki jih tudi osebno poznam in vem, da delajo s srcem. To so Uroš Štefelin, Zoran Ristič, Ana Roš, Janez Bratovž, Tomaž Kavčič ter drugi odmevni slovenski kuharji.

Najboljša restavracija na svetu: Tako kot pri chefih bi tudi tukaj s težavo izpostavil le eno. Rad grem tja, kjer se približajo moji filozofiji in me osrečijo z gastronomsko ponudbo.

Kratek življenjepis:
Ivica Evačić (prijatelji ga kličejo kar Ivek) je svojo kuharsko pot začel v Izoli leta 1989. Doma je sicer iz Haloz, vendar je že kot otrok vzljubil sonce, morje in (kot jo sam poimenuje) Zemljo Istro. Obiskoval je Srednjo gostinsko in turistično šolo Izola, za tem pa se je podal na raziskovanje različnih področij v gostinstvu in turizmu.

Leta 2003 je prevzel vodenje Restavracije Hotela Marina ter jo dvignil na novo raven. Z veliko vztrajnostjo in zagnanostjo je dosegel to, kar so mnogi smatrali za nemogoče. Penzionsko restavracijo je spremenil v vrhunsko a la carte gastronomsko destinacijo. Njegov pristop je trajnostno naravnan, saj že od samega začetka svojega delovanja prisega na lokalno, sezonsko in domače.

Največja pohvala za njegovo delo in obenem najboljša reklama za restavracijo pa je zagotovo zadovoljstvo gostov, ki se vedno znova radi vračajo. Pristnost, domačnost in ljubezen do Istre so osnovne sestavine, ki Iveka vodijo k ustvarjanju nepozabnih gurmanskih doživetij.