Zahvalno pomladno kosilo

 • Delovni načrt

  Če je rojstni dan, obletnica, posebno slavje, še toliko boljše, toda dovolj je le – zahvala. Vsaki sezoni se je potrebno zahvaliti za to, kar nam prinese! In pomlad je pri tem vedno zelo radodarna. Povabimo, torej, pogrnimo dolgo mizo, pobrišimo prah z najboljšega servisa, ohladimo vino in za nedeljo začnimo že v soboto.

  Sobota:

  • Nakupovanje – zgodaj na tržnico, po vse mlado in sveže, čebulo, zelene šparglje, zelišča, korenje, krompir. K mesarju po goveji vrat.
  • Sous vide – goveji vrat z omako dajte v vročo vodno kopel (70 stopinj) v vrečki, iz katere iztisnete zrak, 24 – 30 ur pred serviranjem.
  • Zeliščna panakota – pripravite jo lahko 24 ur prej.
  • Kruh – štruco belega kruha zamesite že zvečer, z malo kvasa in brez prvega gnetenja.

  Nedelja:

  • Za štiri hode in 6 – 8 ljudi je najboljše, če sta oba gostitelja kuharsko opravilna. Predlagano kosilo ni zapleteno, vseeno pa je za spomladansko zahvalo potrebno žrtvovati nedeljsko dopoldne. A vmes bo čas tudi za sprehod, saj je kuža tega vajen.
  zeliščna panakota in marinirani šparglji
  od
  Avtor slike: UME
 • Zeliščna panakota z mariniranimi šparglji

  Sonce že lepo ogreje in zato se kosilo začne na terasi z mehurčki v roki. Ko si drugi ogledujejo spomladansko cvetenje, se eden od gostiteljev izmuzne, da pripravi prvi krožnik. Zeliščna panakota z mariniranimi surovimi zelenimi šparglji, sezamom in vloženimi črnimi orehi.

  Recept je tukaj.

  zeliščna panakota in marinirani šparglji
  od
  Avtor slike: UME
 • Čajna juha iz mlade čebule z ocvrtimi zdrobovimi cmoki

  Spomladansko kosilo je lahko, toda pestro. Zahvaliti se moramo za življenje, rast, prebujanje. Po kosilu sonce še ne zaide, zato dan še ni končan, naj bo torej še naprej aktiven. Prva jed je bila kot pena, druga pa ne bo niti kot juha, temveč kot – čaj! Iz mlade čebule je nastala prava pomladna infuzija, v kateri se kopa hrustljavi zdrobov cmok.

  Recept je tukaj.

  čajna juha iz mlade čebule
  od
 • Goveji vrat 24 ur sous vide

  Spomladi je mlada zelenjava, zato ni potrebno, da je takšno tudi meso. Mesarji goveji vrat najraje zmeljejo, zato ga je potrebno pravočasno naročiti. V dolgi vodni kopeli mu bo tako prijetno vroče, da se bo do drugega dne iz najcenejšega kosa preobrazil v najdražjega.

  Recept je tukaj.

  goveji vrat sous vide
  od
  Avtor slike: UME
 • Rabarbarina pita s pistacijami

  Rabarbara je tista, ki ima spomladi na vrtu največje liste in najdaljša stebla. Ko je bo čez nekaj časa polna cela tržnica, bo za kompot, ko pa je še tako mlada, je potrebno vsako njeno sočno steblo, ki je tako prijetno kislo, posebej zložiti v dolgi tart, in ji podložiti nekaj mehkega ter žlahtnega. Sladko je in kislo, mehko je in hrustljavo, sočno je, drobi se in na ustnicah je smetana.

  Recept je tukaj.

  tarte rabarbare in pistacij
  od
  Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!