Nacefrani piščanec z BBQ omako
Sestavine
- 1 velika bela čebula
- 2 stroka česna
- 3 lovorovi listi
- 3 piščančja bedra (a ca. 250 g)
- sol, poper
- 3 žličke mlete rdeče paprike
- 6 žlic BBQ omake
- 6 žlic avokado omake z meto in pehtranom
- zelje (cole slaw) z žara
- 4 burger štručke

Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 825 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 2 uri
- Priporočeno vino: Modra frankinja 2009, Dolc
Čebulo olupimo in narežemo na 1 cm debele kolobarje. Česen olupimo in potlačimo. V globoki pekač ali ognjevarni model za pečenje naložimo na dno čebulo, česen in lovor. Piščančja bedra začinimo na obeh straneh s soljo, poprom in rdečo papriko.
Bedra položimo na zelenjavo s kožo navzgor in tesno pokrijemo z alu folijo. Pečemo na žaru na indirektni srednji temperaturi 1 uro. Nato bedra premažemo z BBQ omako, ponovno pokrijemo in pečemo še 1 uro.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte še
Pečena bedra pustimo rahlo ohladiti in nato meso natrgamo s pomočjo dveh vilic. Preostalo BBQ omako segrejemo in vanjo zamešamo nacefrano piščančje meso.
Štručke prerežemo na polovico, jih premažemo z avokado omako, nanjo naložimo zelje in na vrh nacefrano meso.Takoj serviramo.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte šeZa nadaljevanje postopka si oglejte šeZa nadaljevanje postopka si oglejte še