Sestavine

  • testo za pizzo
  • 250 g svežih jurčkov
  • 4 žlice peteršiljevega pesta z orehi
  • 200 g mladega kozjega sira

Uvod

Vsak ima svojo najljubšo pizzo. Ta bo poslej vaša! Ne verjamete? Poiščite na teh straneh vaš najljubši recept za pizza testo, mu dodajte vaš najljubši peteršiljev pesto in nato le še odprite vašo najljubšo steklenico vina.

Zmagovalna kombinacija je, seveda, trojka pesto - jurčki - kozji sir, ki povsod priljubljeno pizzo dvigne na višji kulinarični nivo. To ni več jed, ki le hrusta in všečno diši, temveč kombinacija odličnih sestavin, ki skupaj tvorijo nepozabni nadokus. Vanj sodi tudi to, da je takšno pizzo obvezno prijeti v roko....

  • Kategorija: Jesen
  • Količina: 2 osebi
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 30 minut
 
Postopek
1

Pečico skupaj s pekačem za pizzo segrejemo na 250 stopinj. Testo raztegnemo in položimo na peki papir. Jurčke očistimo in narežemo na ne pretanke rezine. Sir grobo naribamo.

2

Testo premažemo s polovico pesta, obložimo s polovico narezanih jurčkov in potresemo s polovico sira. Tako pripravljeno pizzo skupaj s peki papirjem prestavimo na ogreti pekač ter pečemo v sredini pečice toliko časa, da rob lepo porjavi.

Oceni
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars (1 votes, average: 1,00 out of 4)