Pizza z mocarelo, paradižniki in inčuni
Sestavine
- testo za pizzo
- 4 žlice paradižnikove omake
- 15 rdečih paradižničkov
- 7 rumenih paradižničkov
- 3 žlice majhnih črnih oliv
- 6 inčunov v olju
- 125 g bivolje mocarele
- sveža bazilika

Uvod
- Kategorija: Jesen, Poletje
- Količina: 2 osebi
- Hranilna vrednost: 705 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 30 minut
Postopek
1
Pečico skupaj s pekačem za pizzo segrejemo na 250 stopinj. Testo raztegnemo in položimo na peki papir. Mocarelo dobro odcedimo in narežemo na majhne kose. Inčune obrišemo in povprek razpolovimo.
-
Za nadaljevanje postopka si oglejte še
2
Pizzo premažemo s paradižnikovo omako, nanjo naložimo paradižnike, olive in inčune ter potresemo z mocarelo. Skupaj s peki papirjem jo prestavimo na ogreti pekač in pečemo v sredini pečice toliko časa, da rob lepo porjavi. Potresemo jo z lističi bazilike in takoj ponudimo.
-
Za nadaljevanje postopka si oglejte še
Oceni