Uvod

”Brez zraka” se sliši tako vesoljsko in znanstveno, zato nas je v domači kuhariji te modernistične tehnike strah. Dejansko pa se je z njo kuhanje sploh začelo. Zelo podoben princip je uporabljal že pračlovek! In jutri ga boste tudi vi!

Danes ni več sodobnega chefa, ki ne bi gostom razlagal, da je dal meso kopati že pred tremi dnevi … Ko rečejo, da je to sous vide, postane še bolj zapleteno in ne-gospodinjsko. Kdo pa ima doma toliko časa? In še vsa ta draga tehnika!

Veliko zmot in strahu, za nič. Le zaradi ”učenega” imena: sous vide. Pa bistvo sploh ni v brezzračnosti (po francosko: v vakuumu)! Bistvo je v tem, da to sploh ni kuhanje, saj se dogaja pri temperaturah pod vreliščem vode. Gre, torej, le za ogrevanje, ki poteka pri natančno določeni in kontrolirani temperaturi. No, da se živilo nahaja v plastični vrečki, v kateri je čim manj zraka, seveda pomaga.
Sous vide v domači kuhinji...

  • Količina: Različno
  • Hranilna vrednost: Različno
  • Zahtevnost: Srednje
 
Postopek
1

OSNOVE

2

ZNANI OKUSI V NOVI PREOBLEKI

3

BREZZRAČNO ZA DOBROJEDCE

Oceni