Kriteriji za nasmeh (pol srčka)
Iskrene so tiste gostilne, ki so gostoljubne. Gostilne za SIT: 5 imajo prijazno postrežbo, prijetno okolje, v njih se gostje dobro počutimo. Gostoljubje izražajo: Iskrene gostilne zelo pazijo na to, kakšne sestavine uporabljajo. Zato so te sestavine: V iskrenih gostilnah je vedno zaželeno čim bolj domače, vendar to ne pomeni, da ne sme biti ”tuje”. Domače je namreč tam, kjer gostje dobijo le to, kar bi gostinci privoščili tudi sebi in svojim domačim. Iskreno je naravno, neiskreno je umetno! Zato dobre gostilne spoštujejo naravo in se obnašajo trajnostno. To njihovo naravnanost izražajo sestavine, ki jih uporabljajo, prav tako pa njihovo ravnanje, tako s sestavinami kot z okoljem. Ker gremo v gostilno predvsem zaradi hrane, mora biti v dobrih gostilnah ta hrana predvsem – iskreno dobra! To pomeni: Tradicija je za iskrenost izredno pomembna in gostje hočejo v območju udobja ponavljati, ne pa odkrivati, toda iskrene gostilne se vseeno ves čas učijo, pa čeprav iste jedi ponujajo že desetletja in generacije. S tem tradicionalne gostilne pomagajo, da ta tradicija ne ostaja v preteklosti, temveč ima tudi prihodnost. Ker je svet danes globalen in so takšni tudi okusi in želje gostov, je iskrenost tudi v tem, da se modno, trendovsko, popularno in tuje ne prenaša in kopira slepo, temveč se tudi v tem išče odličnost, drugačnost in prepoznavnost. Tuji vplivi so dovoljeni, toda prepovedano je slepo kopiranje. Ne nazadnje mora biti v dobrih gostilnah iskren tudi račun! Ta je, namreč, lahko zgolj rezultat vseh prejšnjih iskrenosti. KAKO OCENJUJEMO? Srčki so mera za kakovost slovenske vrhunske kulinarike. Z njimi Izbor okusov označuje najboljše slovenske gostilne in restavracije. Srčki so mera za kakovost slovenske kulinarike, z njimi ocenjujemo najboljše slovenske gostilne. Izbor okusov na vivi.si vam pomaga, da izberete gostilno ali restavracijo po svojih željah.Iskrenost
Iskrenost določajo številni dejavniki, ki zato predstavljajo kriterije kakovosti dobrih gostiln.
Gostoljubje
Sestavine
Domače
Naravno
Dobro
Tradicija in učenje
Razgledanost
Račun
Vse o Izboru okusov, srčkih, nasmehih in zadovoljstvuDobre in vrhunske
Nasmeh – pol srčka
Srčki
Srčki
Kriteriji za srčke
Kriteriji za srčke
Kako izbirate gostilne?
Kako izbirate gostilne?
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.