Če je rojstni dan, obletnica, posebno slavje, še toliko boljše, toda dovolj je le – zahvala. Vsaki sezoni se je potrebno zahvaliti za to, kar nam prinese! In pomlad je pri tem vedno zelo radodarna. Povabimo, torej, pogrnimo dolgo mizo, pobrišimo prah z najboljšega servisa, ohladimo vino in za nedeljo začnimo že v soboto.
Sobota:
Nakupovanje – zgodaj na tržnico, po vse mlado in sveže, čebulo, zelene šparglje, zelišča, korenje, krompir. K mesarju po goveji vrat.
Sous vide – goveji vrat z omako dajte v vročo vodno kopel (70 stopinj) v vrečki, iz katere iztisnete zrak, 24 – 30 ur pred serviranjem.
Zeliščna panakota – pripravite jo lahko 24 ur prej.
Kruh – štruco belega kruha zamesite že zvečer, z malo kvasa in brez prvega gnetenja.
Nedelja:
Za štiri hode in 6 – 8 ljudi je najboljše, če sta oba gostitelja kuharsko opravilna. Predlagano kosilo ni zapleteno, vseeno pa je za spomladansko zahvalo potrebno žrtvovati nedeljsko dopoldne. A vmes bo čas tudi za sprehod, saj je kuža tega vajen.
Foto zgodba
...