Uvod

Beli, zeleni ali vijolični? Na debelo narezani kot osrednja sestavina ali na drobno sesekljani kot nepogrešljiv aromat okusov pomladi – nobena druga zelenjava ni tako težko pričakovana kot šparglji. Ko se sveži pojavijo na prodajnih policah trgovin in tržnic, tudi topli poletni dnevi niso več daleč stran, zato je treba kratko sezono karseda izkoristiti in se prepustiti bogastvu arom in kombinacij, ki po zimskih enolončnicah na krožnike ponovno prinaša svežino in okus po poletju.

Za številne dobrojedce se kulinarični vrhunec leta odvije med aprilom in junijem – od trenutka, ko iz zemlje pogledajo prve zgodnje sorte špargljev, pa vse dokler tudi najbolj pozne sorte ne pričnejo leseneti. Ljubitelji te edinstvene zelenjave vedo, da vsako leto znova vodijo bitko s časom. Samo sveži šparglji so namreč dobri šparglji.
Vse o špargljih...

  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: Različno
 
Postopek
1

MAJHNA LAKOTA ZA VELIKE UŽITKE

2

KO JE ČAS ZA KOSILO

3

ČISTO DRUGAČE

Oceni