Preprosto dobro
Piše: Uroš Mencinger Gostje poznajo (po imenu in chefu) najboljše gostilne, ker je to moda, trend, popularno in se všečka …, a v te gostilne dejansko ne hodijo, saj so jim predrage ali pa njihove hrane ne razumejo; če že hodijo, pa redko in redki. Nasprotno pa gostje zaman iščejo odgovor na vprašanje: ”Kam naj grem na dobro kosilo?” Goste zanima, kje in kaj lahko dobro, udobno, gostoljubno, tradicionalno in domače jejo, danes, vsak dan, vedno. A teh gostiln ne poznajo, saj vse življenje hodijo le v gostilne, ki so poceni, blizu, množične in, posledično, slabe. Kako iz te zagate? Odgovori, s primeri dobre prakse (in tudi slabe) v nadaljevanki Šole okusov Preprosto dobro. Prvič objavljeno v nadaljevanjih v letu 2024 reviji Dober tek.Kam na dobro kosilo?
Kje in kaj lahko preprosto dobro jemo, vsak dan, vedno, kjerkoli? Zakaj poznamo gostilne, v katere ne hodimo, ne poznamo pa tistih, ki si jih res želimo?
Preprosto dobro s konkretnimi primeri
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.