Preprosto dobro

Zakaj?

Čeprav bi jih radi imeli še več, jih nimamo malo. Zvezdic, kap, vilic, srčkov, svetovnih chefinj in popularnih chefov … Zaradi tega se zdi, da radi jemo le fino, vrhunsko, najboljše in, posledično, najdražje. Toda resničnost je čisto drugačna … To je nadaljevanka o tistem, kar imamo najraje, a je ravno tega najmanj: preprosto dobrih jedi in gostiln.

Kam na dobro kosilo?

Kje in kaj lahko preprosto dobro jemo, vsak dan, vedno, kjerkoli? Zakaj poznamo gostilne, v katere ne hodimo, ne poznamo pa tistih, ki si jih res želimo?

Piše: Uroš Mencinger

 

Gostje poznajo (po imenu in chefu) najboljše gostilne, ker je to moda, trend, popularno in se všečka …, a v te gostilne dejansko ne hodijo, saj so jim predrage ali pa njihove hrane ne razumejo; če že hodijo, pa redko in redki.

Nasprotno pa gostje zaman iščejo odgovor na vprašanje: ”Kam naj grem na dobro kosilo?” Goste zanima, kje in kaj lahko dobro, udobno, gostoljubno, tradicionalno in domače jejo, danes, vsak dan, vedno. A teh gostiln ne poznajo, saj vse življenje hodijo le v gostilne, ki so poceni, blizu, množične in, posledično, slabe. Kako iz te zagate? Odgovori, s primeri dobre prakse (in tudi slabe) v nadaljevanki Šole okusov Preprosto dobro.

Prvič objavljeno v nadaljevanjih v letu 2024 reviji Dober tek.

Preprosto dobro s konkretnimi primeri

Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!