Začelo se je v Dutovljah na Krasu, nadaljuje se v Knafljevem prehodu in širi po Ljubljani

As je bil v Ljubljani vedno nekaj posebnega. Nič čudnega, da se na njegovi 30-letnici ni upal nihče manjkati, prišli so predsednik republike, znani politični obrazi, predsedniki uprav, kulturniki in estradniki ter prepoznavni gostinci in vinarji.

Gostilna AS je že od svojih začetkov znana po prvovrstnih jedeh, izbranih vinih in osebnem pristopu do vsakega gosta. Vzdušje domačnosti se je venomer prepletalo z izbrano eleganco in nič drugače ni bilo na praznovanju ob okroglem jubileju.

  • 30 let Asa

    Velika zabava v As Aperitivo.

    Trideset let Gostilne AS. Foto Marko Delbello Ocepek
    od
    Avtor slike: Marko Delbello Ocepek
  • 30 let Asa

    Slavnostni govorec večera je bil odvetnik Peter Čeferin.

    Slavnostni govorec večera je bil odvetnik Peter Čeferin. foto Marko Delbello Ocepek
    od
    Avtor slike: Marko Delbello Ocepek
  • 30 let Asa

    Prisotni so bili praktično vsi, tudi predsednik republike Borut Pahor.

    Prisotni so bili praktično vsi, tudi predsednik republike Borut Pahor. Foto Marko Delbello Ocepek
    od
    Avtor slike: Marko Delbello Ocepek
  • 30 let Asa

    Ob jubileju se je zbrala prava množica.

    Ob jubileju se je zbrala prava mnozica. Foto Marko Delbello Ocepek
    od
    Avtor slike: Marko Delbello Ocepek
  • 30 let Asa

    Na dogodku je nastopila Neisha.

    Na dogodku je nastopila Neisha. Foto Marko Delbello Ocepek
    od
    Avtor slike: Marko Delbello Ocepek
  • 30 let Asa

    Sebastjan Raspopović z očetom vodi Gostilno As.

    as sebastijan raspopovic
    od
    Avtor slike: Marko Delbello Ocepek

Svetozar Raspopović – Pope se ob tem spominja začetkov gostilne na dvorišču svoje hiše v Dutovljah, prihoda v Ljubljano in ur, preživetih v izpopolnjevanju svoje vrhunske gastronomske ponudbe. ”Če želiš imeti dobro gostilno, moraš verjeti vanjo. Ko verjameš v svoje goste, pa nastane As. Potrebno je razumeti obiskovalce in ponudbo zasnovati tako, da diha z njimi. Osebno me najbolj navdihujejo naši gostje in z veseljem opazujem, da imajo radi našo hrano, vino in odnos. Največ pomeni, ko se ljudje redno vračajo.”

Svoj kulinarični odtis je družina Raspopović v zadnjih 30. letih pustila tudi na drugih lokacijah v Ljubljani. Skupaj s kulinaričnimi mojstri Hiše Franko iz Kobarida so združili moči in odprli Gostilno na Gradu. Pred približno dvema letoma se je uspešni zgodbi v prestolnici pridružil tudi Pop’s Place Burger Bar, ki je namenjen ljubiteljem burgerjev, rebrc in domače varjenih piv. Pomemben del pobude o širjenju je prišel s strani Sebastijana Raspopovića, ki nadaljuje družinsko tradicijo. ”Vsakega projekta se lotimo zelo resno in premišljeno. Sledimo trendom svetovne kulinarike, a kljub temu vedno poskrbimo, da prostor in hrana nosita naš pečat in našo osebnost.”

Tags: , , , , , , , , , ,