Ocenili smo japonski suši bar Sato Banto iz Ljubljane – Na dobri poti

Sato Bento nima privlačne lokacije, ima pa privlačne cene. Sato Bento ima japonskega chefa, torej nima tekočega traku. Sato Bento nima veliko prostora, ima pa dovolj gostov, da opoldan študenti v Ledino prihajajo na ramen z udon in poslovneži na chirashi suši z miso, zvečer pa je polno za omakase meni, kot chef v šestih dejanjih odloči in pripravi. Sato Bento je v Ljubljani razlog, da obiščete Ledino, čeprav je toliko drugih nakupovalnih centrov večjih, lepših in bolj polnih.

Sato Bento je japonski sushi bar, toda z dobrimi slovenskimi vini in z dobro glasbo kar z you tuba. Ne gre hitro, ni veliko, toda vmes ti ni dolgčas in na koncu ti ni žal. Omakase je najboljše po najnižji ceni, tudi zato, ker so obešalniki na hodniku, mize pa so le polovične. Za kosilo sicer zmanjka raznolikosti, toda tisto, kar je, je pristno. Za večerjo sicer ni udobno, toda chef, ki je tudi slikar, kuha, meša, zlaga strastno in vsem na očeh.

Japonska omleta je boljša od marsikatere pizze, nigiri sušiji nimajo rib s tokijske tržnice, toda za okisani riž je chef z otoka Honshu specializiran. Dobiš edamame, okonomiyaki, donburi, tudi dashi, kar je povsem dovolj, da se naučiš toliko japonščine, kolikor je potrebuješ za zadovoljno sitost.

Rad Dobrojem priporoča: ”Sato Bento je razlog, zakaj sušijev ne kupujemo v trgovinah, temveč gremo nanje v japonsko krčmo, pa čeprav je ta med trgovinami.”

Za člane Šole okusov:
Sato Bento, Ljubljana
Foto zgodba iz Ledine

Tags: , , , , , , , , ,