Gulascheck, Gradec

30. novembra 2015

Golaž, da žlica stoji

Dokaz, da ambient in ponudba nista nujno povezana. Ko pride kuhar k mizi, ima sicer mesarski plašč. Ko odprete vrata, so sicer stekleno-drsna. Ko sedete, so sicer trde lesene klopi. Ko poslušate, se to sicer premika na zaslonih nad šankom. Ko hočete ven, sicer lahko kadite tudi v lokalu. Ko ni čas kosila, sicer lahko igrate tudi karte. Sicer pa ste prišli na golaž, kajne. In boljšega ni daleč naokrog!

Odpiralni čas je do polnoči, golaž do enajstih, (druge) tople jedi do devetih. Na ulici ne prodajajo. Zjutraj imajo jajca na oko s šunko, opoldan so v goveji juhi fritati, jetrni cmoki ali vranični štrudelj, od kruha so kajzarice, za prilogo so riž, pomfrit, pečen krompir in kruhovi cmoki, dodatki so kečap, majoneza, brusnični džem in kisle kumarice, za sladico pa domači jabolčni štrudelj in palačinke z marmelado. Vam je to znano? Potem ste starejši od 50 let!

Lepo je, ko se čas ustavi na tak način. Dobro je, ko je golaž tako gost in tako temen, njegova omaka žametna in gladka, meso iz takšnih kosov govedine, da ima vsak svojo posebno sočnost, mehkobo in ugriz, okus pa tak kot včasih tudi pri nas, ko smo še hodili na malo mešano. In seveda, pivo ima gosto peno in debeli ”krigl”.

Cene december 2015: goveji golaž 7, gosposki golaž (s hrenovko) 9,20, fijakerski golaž (s hrenovko in jajcem na oko) 10,20, hrenovka z omako 6,30, ledvička s cmokom 6,90, pražena svinjska jetra 6,40, ocvrta svinjska jetra 6,90, za bolj ”fine” pa tudi dunajski, cordon bleu, naravni, s česnom, s smetano, puranji in ocvrta polenovka s krompirjevo solato.

INFO

Gulascheck
Bodenfeldgasse 2, Gradec, Avstrija
telefon +43 316 583466
odprto
ponedeljek – sobota 9 – 23, nedelja 10 – 21

Tags: , , , , , ,