Rezervirajte vsaj dva tedna vnaprej, če želite Yamamotu gledati pod prste!

Če ne rezerviraš, boš lačen. V Gradcu imajo sicer več Japoncev, od ”letečih” do ”poješ kolikor moreš”, toda Yamamoto ostaja nekaj posebnega. Ker je pristen! In, ker je tako majhen! Le dve majhni mizi v dveh majhnih kotih, sicer pa šest barskih stolov ob točilnem pultu, ki je hkrati kuhinja. Če sedeš na konec, te ne zebe, saj je pred teboj japonski žar, na katerem tako prijetno cvrči tunina. Če sedeš na sredino, se naučiš zvijati sushije, saj nastajajo pred tvojimi očmi. Če sedeš na začetek, pa odpiraš vrata tistim, ki venomer sprašujejo: “Je kaj prostora?”
 

Kuha Japonec, streže njegova avstrijska žena, ki tekoče govori japonsko. Jedi se ne spogledujejo z modnostjo, temveč s pristnostjo. Torej, nigiri sushi, 12 vrst (maguro, tunina, 2 kosa 5,30), maki sushi, 7 vrst (shake, losos, 4,70), chirashi sushi (sushi skleda, 16,70), temaki sushi (škrnicelj), sashimi (surovi maguro, 12,50), tempura (testo iz vode, jajca, moke) (ebi, kozice, 14,50), soba, udon in ramen rezanci, japonska vroča plošča teppan-yaki (losos 14,90) in bento box meni (18,70).

Škoda, da zaradi gneče ni več večernega omakase chefovega menija. Toda zato potrpežljivost velja, vse pred vašimi očmi, vse sproti in vse kot v japonskem sushi baru. Za začetek izbor sakejev, v leseni oglati skodelici s soljo, potem zadosten izbor avstrijskih vin na kozarec. Poleti je več prostora, ker so mize tudi na pločniku.
 

Yamamoto sushibar
Prokopigasse 4, Gradec, Avstrija
+43 316 852 852
www.yamamoto-sushibar.at
odprto od srede do sobote od 12. do 22. ure

Tags: , , , , , , , ,